Hjinx går bra i regnrusk. Sol då är hon en slöfock. Tyvärr. Typisk vinterlydnadshund 🙂

Idag har det regnat hela dagen så vi har efter några dagars träningsuppehåll kört igenom de flesta moment idag! På förmiddagen ett riktigt bra zäta, sitt stå ligg med fantastisk attityd och tryck i alla skiften.

En jättebra inkallning med utställda konor, bra att träna på! Det var mycket fin fart och gick utmärkt att tajma stoppen vid konerna.

Fin metallapportering över hinder och mkt bra pass fritt följ med mest fokus på att hon ska flytta bak sig i vänstervinklar, framförallt i språngmarsch. Hon blir lätt oengagerad i långsam-marsch men hjälper att bara snegla ned på henne lite så är hon med igen.

Vittringsapportering 3 skick, rätt pinne alla gånger med mycket dålig fart in samtliga gånger så kastade boll sista repet. Har börjat att lägga ut en lååång radda pinnar eller en cirkel med måååånga pinnar. Hon har tenderat att tappa tålamod/självförtroendet om hon inte hittar egen fort. Därför lägger jag eget ofta näst längst ut i en rad med kanske 10 pinnar. Funkar bra än så länge! Farten in får jag nog bara acceptera för det är långt bättre att hon gör ett bra sök, tar rätt i lugn och ro än att hon är högre i stress och griper första bästa pinne utan att jobba färdigt. Ska som vanligt kasta boll eller hetsa in henne med kamptrasa mycket för att förhoppningsvis få in henne fortare.

Har funderat över att ta in hennes totala obsession vid att kasta pinne/boll i träningen. Alltid då det kommer nya människor hit till landet hämtar hon ett tillhygge och trycker upp i knät på den nyanlände medan ögonen rullar och fradgan droppar i mungipan. Typ. För oftast kastar ju folk. Tyvärr. Men så fick jag en idé om att det ju är hennes absoluta favorit och att alla andra blir roligare än jag, jag blir bara polisen i det hela som sätter stopp för hennes bästa bästa.
Jag tänkte att hon säkert skulle ha svårt att orka särskilt många rep av springmomenten, tex rutan, dirigeringsapportering om hon fått springa som en skottspole efter en boll. Att det skulle bli väldigt ineffektiv träning. Men jag har det att välja på, eller att hon tycker träning, dvs det som jag erbjuder är tråkigare än det främmande erbjuder- enbart hämta kastad leksak. Eftersom jag kastar bara leksaken en gång och ber om jobb igen.
Därför tänkte jag att jag inte har något att förlora på att försöka. Kasta flera gånger innan ett skick och sedan kasta flera gånger som belöning. Ett rep till och så flera belöningskast.
Det funkade riktigt bra faktiskt! Hon orkade tillräckligt många försök på rutan och dirigeringsapporteringen! Hon höll stressnivån på en bra hög nivå och tyckte det var mycket roligt! Visst blev hon väldigt andfådd men eftersom jag kör minipass, dvs max ett par moment åt gången nu när jag tränar så ”höll” hon ändå!

Fjärren går bättre igen! Hon hade ett tag glömt av att baktassarna måste vara helt låsta i sitt från stå. Detta pga att hon reste sig för stort till stå från ligg. Jag har nu jobbat mkt med det och har börjat öka ut avståndet igen. Jag skulle önska högre fart men hennes härliga fart verkar vara på semester så jag får acceptera fyrans växel for now.

Avslutade med riktigt bra fullånga platsmoment! Nosdutt upp i hand före och efter sitt i grupp funkar riktigt bra nu!