Aktuella kullar

M-kullen föddes 15/10-18 Aprikosröda mellanpudelvalpar; 2 tikar och 1 hane. Alla valpar är preliminärt tingade! Se planerade parningar för framtida kullar.

Planerade parningar

Nedan kan ni få en föraning om vad framtiden har att erbjuda rörande valpar från kennel Engine! Ibland kan planerna komma att ändras allt eftersom av flera olika anledningar men här fyller jag på med den mest aktuella informationen ut till er!

M-kullen 2018

Mer om M-kullen; Aprikosröda mellanpudelvalpar som föddes den 15e oktober 2018. 1+2.

Jag förväntar mig träningsglada pudlar med hög intelligens, föremåls-, lek- och arbetsintresse men också lämpliga som rena sällskapshundar.

Far:

Dreams In Red Yes Of Course ”Nemo”
Mellanpudel, Aprikos, 40 cm, 7,5 kilo

HD-A
Patella UA
Ögonlyst UA
PRCD-fri via föräldrar

Godkänd appellklass spår
Utställd med Excellent
Genomfört BPH
Godkänt doftprov 1
Lydnadsdiplom Startklass
Rallylydnadsdiplom Nybörjarklass
Rallylydnadsdiplom Fortsättningsklass
Kvalificerat resultat Avancerad klass

Planerad far till kullen är en aprikos mellanpudelhane som stammar från bland annat Ungerska linjer, samma ungerska linjer som min Spookie som ni kan läsa om här på hemsidan. En balanserad hane av bra storlek som aldrig går upp i stress! Orädd i nya miljöer och tystlåten.

Mor:

Leona-Royal
Mellanpudel, Röd, 36 cm, 6,5 kilo

HD-A
Patella UA
Ögonlyst UA
PRCD-fri via föräldrar

Utställd en gång i Finland med Excellent
BPH med godkänt skott
Kvalificerat resultat i Rallylydnad Nybörjarklass

Twiggy är mamma till F- och I-kullen och M-kullen. Däribland Tessa som bor här hemma som jag ställer ut och tävlar lydnad med och Pingla som jag har på foder hos min vän Linda på Åland. Läs mer om alla tre töser på deras egna sidor. Twiggy har 4 tassar på jorden och har lämnat kavata och träningstörstande avkommor.

N-kullen 2019

Aprikosröda dvärg- och/eller mellanpudelvalpar planeras eventuellt leveransklara omkring senare halvan av januari 2019. En specifik intresseanmälan kommer att komma då parningen är gjord! Parning är gjord, jag återkommer med intresseanmälan!

Om den här tilltänkta parningen bär frukt förväntar jag mig riktiga arbetsmyror med massor av temperament och arbetsmoral!

Jag hoppas så innerligt att det blir valpar ur denna kombinationen då jag så gärna ”tar vara på” Binks fantastiska mångsidiga och inte minst imponerande tävlingskärriär tillsammans med sin skickliga förare Gunilla Persson.

Att para honom med Locki som likaså hon har en oerhört bra tävlingsmentalitet är ett vinnande koncept. Det blir ju nämligen en mycket snarlik kombination som hennes första kull; K-kullen som ju är med Sam som far vilket är Binks kullbror.

Jag kommer i första hand vända mig till valpköpare som söker det lilla extra i en arbetande hund. Vill du syssla med bruks eller lydnad på hög nivå? Välkommen med din intresseanmälan så småningom!

Far:

SPHIII, LP1, DKUCH
Engine Uncle Fester ”Binks”
Mellanpudel, Röd

HD-B
Patella UA
Ögonlyst UA flertal gånger
PRCD-B Anlagsbärare

Utställd med Tyskt cert, Danskt utställningschampionat och Svenska CACIB.
Genomfört MH Skottprov 1
Lydnadsdiplom klass 1
1:a pris i lydnadsklass 2
Tävlar i agility och hoppklass 3
1 SM-pinne i agility
Två certifikat i Elitklass Bruksspår
Tränar sök och specialsök för vägglöss

Mor:

LD Startklass, RLD N, DKCH, FINCH, LVCH, NOCH, Norsk Vinnare 2018
Littlefun’s Fantastic Four
Dvärgpudel, Aprikosröd, 33 cm, 6 kilo

HD-B
Patella UA
Ögonlyst UA
PRCD-fri via föräldrar

Utställd med championat i Danmark, Finland, Norge och Lettland samt 2:a bästa tik x 3 med reservcert i Svergie som bäst hittills samt Norsk Vinnare 2018
BPH med godkänt skott
Lydnadsdiplom i Startklass
Rallylydnadsdiplom i Nybörjarklass

Locki är mamma till K-kullen. Mer om Locki kan ni läsa här!