Vila i frid mina drömmars hund

GK VALLH PR, RLD N, RLD F, LP1, LP2, LP3, SELCH
Windann’s Hjinx
Bordercollietik, trefärgad, långhår
e. GK VALLH PR Seemework Key
u. GK VALLH PR Windann’s Cissi
Född 18 november 2011 Död 19 augusti 2022
REGV1006/2012
Hereditärt fri från CEA
HD-röntgad B 19 mars -13
Ögonlyst 2014, 2016, 2017 och 2020 utan anmärkning
Gentestad fri från IGS

Godkänd vallhund får

Fantastiskt fina siffror på BPH med godkänt skott

LP1
LP2
LP3
Svensk Lydnadschampion, SELCH

2 förstapris i Elitlydnad
1 förstapris i Internationell lydnadsklass 3

Rallylydnadsdiplom nybörjarklass
Rallylydnadsdiplom fortsättningsklass

Uppflyttad till lägre klass spår

Tränar viltspår och personspår
Vallat egen träningsgrupp tackor[/vc_column_text][vc_column_text]

Mer om Hjinx

Hjinx som i jinx fast med H då hon kommer ur H-kullen! Jinx som i att jinxa, dvs chansa (eller riskera kanske mer rätt) vilket var vad jag gjorde då jag vågade ta steget och byta ras, till en BC som jag suktat efter så länge! Dessutom hämtade jag henne på fredag den 13:e, så ett ganska passande namn tycker jag. Och bättre kunde det inte ha blivit!

Jag har svårt att sätta ord på hur otroligt mycket Hjinx betyder för mig! Hon är en hund som nästan är för bra för att vara sann. Både som familje- och tränings-/tävlingshund! Hon är otroligt social, älskar människor i alla åldrar! Fantastiskt lätt att ha att göra med. Hon är klok som få och anpassar sig självmant till sin omgivning, förstår när hon måste vara försiktig och när det är okej att röja järnet. Hon förstår t.ex. att hon inte kan hugga eller dra emot om någon av barnen ger henne en leksak.

Hon är en liten fjäskis och man behöver aldrig bli arg på henne, gör alltid sitt bästa även om hon ibland tänker och analyserar lite för mycket. Hon är läcker att träna. Hon är som en del av mig, min sanna bundsförvant.

I vallningen visar hon upp stor förighet, will-to-please; ibland nästan för lydig samtidigt som hon ibland spelar lite på sin väna sida och tycker att hon vet lite bäst själv. Hon är mjuk och fin i kroppen och är lätt och öppen att träna. Flankerande mer än fösande. Vill gärna kroppsvalla och har mycket lite eye. Fantastisk på att plocka ut får från stängsel, går hänsynsfullt men resolut in emellan. En behaglig hund! Domaren vid hennes VP hade bara stora ord för henne! En riktig guldhund!

Hjinx lämnade vår familj i smärtsam saknad efter en mycket kort tids sjukdom i magcancer, allt för tidigt endast 10 år gammal. Vila i frid älskade fina bästa Hjinx, vi kommer aldrig glömma dig!