Igår var en riktig skitdag på alla sätt och vis. Hjinx kunde ingenting och ville ingenting. Jag blev ledsen och besviken. Hoppades att det skulle kännas bättre idag och gick ut för att det skulle vara lätt för henne att göra ett bra jobb. Då hon visade på en helt annan attityd och vilja än igår har jag lugnt och glatt jobbat igenom flera moment under förmiddagen medan regnet strilat från himlen.

Inkallning började jag med att göra två raka med mycket hets och lock med leksak, springfart ut från henne och påhejande då hon startade! Jag hade bestämt mig innan jag gick ut att skulle jag bara få upp fart och attityd i raka inkallningar så skulle det vara ett fullgott träningspass att vara nöjd med. Men Hjinx kändes mycket bättre än igår och jag fick upp farten och glädjen ordentligt! Avslutade därför med att göra en tävlingsmässig SUPERBRA inkallning på en annan plats! Kändes härligt efter att hon igår inte ens velat springa över huvud taget.

Önskar jag fick mer filmat idag men här kommer i alla fall dagens zäta! Jag gör DK med kroppen på sitt eftersom det är hennes absolut svagaste punkt i momentet vilket uppenbarligen gör mig osäker (bra att filma)! Konorna stod lite snett och vint så det var inte helt perfekta linjer och avstånd från min sida. Måste träna på att bli kommenderad för det är ju ytterligare ett strörningsmoment.

Fin dirigeringsapportering även om farten in absolut kunde vara högre. Slängde lite med favoritleksaken på väg in. Åt höger tvekade hon till lite men avslutade bra så gjorde en extra höger som blev jättefin! Har kört mest bara vänster då höger varit mkt fina och vänstern mkt dålig. Så det känns bra att hon nu kan jobba fint åt båda hållen!

Rutan har hon börjat att i bland stanna två meter innan eller söka sig till en kon. Mkt märkligt men det är lätt att få henne att tänka rätt genom att en gång placera en leksak bakom. Kör med target en del nu också vilket är mkt bra. Den la jag dit mest pga att hon började lägga sig direkt hon kommit till rutan. Något jag inte vill ha. Men 3/4 skick var mycket fina i dag!

Avslutade med bästa passet på gruppmomenten hittills! Ingen låg hund i sitt i grupp och riktigt fina nosduttar upp i hand! Hon börjar haja!! Fin plats med huvudet ned i backen.

Över lag ska jag verkligen försöka bättra mig och nöja mig med godkänt utförande nu fram till att vi ska debutera och kanske t o m fram tills målet är nått; SELCH. Annars brukar jag träna för elvorna men just nu är Hjinx attityd så himla sviktande att jag verkligen ska försöka se det som en fullgod prestation att klara momenten godkänt! Så att jag ska kunna känna det på riktigt och därmed förmedla en bättre känsla till henne. Och inte vara missnöjd och försöka dölja det utan faktiskt försöka acceptera att vår högsta nivå just nu inte är lika hög som den brukar vara. Tids nog kanske vi kommer dit! Jag skulle verkligen behöva komma ut och tävla för att få någon form utan reality-check. Kanske är jag för hård, kanske har hon 6-8 på våra ”dåliga” moment och då klarar man sig om platsmomenten och de ”bra” momenten sitter!