Vilket härligt pass! Skriver i kronologisk ordning.

Hjinx inkallning med stå och ligg 2 rep. Första gjorde hon ett bra ställande men sprang tillbaka själv på leksaken innan jag hunnit varken be om ny inkallning eller sagt varsågod på leksaken. Men se, det gick också bra 🙂 Andra rep gjorde vi hela men hon fick varsågod under sista inkallningen! Suveränt bra från mitt håll! Känner mig toknöjd. Detta momentet stötte jag på ganska mycket patrull med då jag först skulle börja träna det. Inkallning med stå var ett riktigt paradmoment i trean så är glad att vi börjar komma upp i rätta takterna igen!

Fortsatte med zätat på utställda konor. Måste läsa på reglerna lite känner jag så att jag får det 100% klart för mig, med avstånd och sida av kon man går etc. Riktigt fint jobbar hon på nu, känns mycket närmare färdigt än för bara några pass sedan. Tror stenhårt på att hålla nere repen otroligt mkt och bara ignorera då det blir fel och tokbelöna när det blir rätt.

Avslutade med dirigeringsapportering där jag idag inte hade några apporter utan bara godisskålar eftersom det gick så himla dåligt åt höger igår. Idag syntes inget tvivel någonstans! Förutom det jag så lovordade i går- att hon verkligen gjorde rätt på konskicket varje gång igår, dvs ställde sig helt frontad bakom konen. Idag var hon inte alls bra på det igen så fick skicka och shejpa det ett tag innan jag kunde gå vidare. Mkt bra fart och säkerhet åt rätt håll. Vågade därför ställa ut en skål i mitten också men den var hon aldrig intresserad av. Mkt bra!
Nu avslutade jag och bytte hund. Ville såklart sluta på topp 🙂

Kruth glömde jag faktiskt träna platsliggning med idag kommer jag på nu, inte nå bra men han ligger ju plats hela tiden jag tränar med Hjinx så halvrätt i alla fall. Började med något helt nytt idag! Rutan! Och ni skulle sett honom! Helt otroligt men han gick från att inte fatta ett dyft, fattade inte ens vad jag ville med ett utlagt lock till att göra rutan helt tävlingsmässigt?!!! haha Fantastiska hund! Otroligt snabbt fattar han och gjorde ett så himla fint jobb! Rutan känns inte som att det kommer bli så svårt. Det var precis som att snabbspola två veckors träning, alla faser, alla test av beteende på en halvtimme!!

Efter Kruths pass körde jag kort fjärr med Hjinx eftersom den var så tveksam igår. Började och stod helt nära henne och kastade godis som hon fångade lyra när hon gjorde rätt. Och OJ vad rätt hon gjorde sen då 😀 Gick ut på fem meter en gång och sedan två gånger på 15 meter och hon var tillbaka i gamla takter- så ruggigt bra och snyggt!!

Lagom möra fick de hoppa och leka ihop några minuter och nu sover de som stockar 🙂