Helt utan energi idag pga att Nova hoppade över det här med att sova i natt. Men tvingade mig själv ut och tränade lite lydnad med båda hundarna nu på kvällen så nu känns det bättre.

Kruth hade jag ett planerat mål med- platsträning! Han gjorde inte en bra plats sista tävlingen även om det inte syns i poängen. Jag planerade att använda mycket godis, gå tillbaka och belöna ofta. Började med att han inte skulle lägga sig på ”lägg ned hundarna!” med omvänt lockande. La även godisbitar på nosavstånd runt hans framben och sedan på hans framben. Han gjorde ett mkt bra jobb!

Provade för första gången på riktigt att komma någon vart med apport från marken och att sätta sig i utgångsposition med apport i munnen. Han har stor potential men är så klart väldigt busig så det kommer behövas lite jobb.

Suveränt duktig i fot! Klarade tex finfint stegförflyttningarna, även bakåt på första försöket! Avslutade med att repetera stå och ligg under gång. Vill inte gå vidare helt och hållet innan LPt är i hamn.

Hjinx fick börja med rutan som hon gjorde mycket bra åt båda hållen! Hon har verkligen förstått nu hur jag vill ha henne vid konen.

Fortsatte med att kort repetera samtliga element i fria följet. Satan i gatan vad grymt hon går!!! Särskilt språngmarsch känns magisk!

Fortsatte med att göra zätat efter min nya plan dvs att göra det nära tävlingsutförande men med avbrott för belöningar. Skulle hon kugga ett kommando kommer jag hädanefter bara ignorera det och gå vidare och tokbelöna de gånger det blir rätt. Vilket det blev idag! Ojojoj vad hon tog till sig mastodontbelöningen för ett suveränt ställande på kvar-kommandot! Så härligt! Hon har svårt att stå stilla då jag går förbi henne i stående så jag körde omvänt lockande med putt/tryck på bog och lår och klick då hon stod rakt. Fina fotanträden med fortsatt förflyttning kändes lite trevande. Jag tror jag kommer få tävla mig till erfarenhet kring hur domarna exakt vill ha momentet eftersom det känns som det är ganska mkt som kan variera, tex hur nära konor/hund man går, när man kommenderar fot etc.

Dirigeringsapport med två utlagda apporter. Suveränt jobb åt vänster och värdelöst åt höger haha Hjinx då?!

Suveräna två vittringsapporteringar! *lycklig* Dock utan vittring på de andra pinnarna eftersom jag var själv.
Men omedelbar identifiering och fint grepp, bra fart! Härligt då vi har varit nere på absoluta botten i det här momentet.

Paradmoment fjärr blev långsamt och tveksamt men hon var nog rätt trött. Så hetsade upp henne lite och gjorde det enkelt, belönade efter ett uppsitt.
Ska belöna upp det ordentligt nästa pass. Vill inte förlora hennes solklara 10:a där!

20140605-193355-70435235.jpg

20140605-193352-70432296.jpg

20140605-193353-70433777.jpg

20140605-193349-70429788.jpg