Eftersom Hjinx fick en ensam-dag med matte i dag så gick jag ut med Kruthet nu på kvällen för lite träning bara han och jag.
Gick upp till grusplanen ovanför huset och körde lydnad! Och passet kom att bli långt mer givande än vad jag räknat med!

Jag tränade igenom fria följet och försökte störa honom genom att gå nära kanten etc. Tränade med koppel på, duktiga jag! 😉 Jag hoppades att människorna som vistades ute på sin altan 20 meter bort skulle vara störning för honom och försökte hålla mig nära deras ljud. Fortsatte och körde igenom läggande, inkallning och ställande samt platsliggning. Fick bra störning då ett par kom gående med en hund runt planen men annars är det ju tämligen störningsfritt sådär på kvällen i ett radhusområde.
Det är det han behöver nu inför tävling- att det händer saker omkring honom. Han blir väldigt påverkad av det och får otroligt svårt att behärska sig vid sidan då. Går upp i stress och vill gärna börja cirkulera lite kring mig och går upp i trav/hackney istället för lugn och fin skritt-fot. Fäller öronen och vill hälsa. Tränger och blir allmänt pestig.

Var med Fia på tävling i går kväll och provade att köra lite fot med honom då de andra ekipagen värmde upp på en ganska liten plan. Det var SVÅRT!! Så blev lite oroad….Men idag hade jag is i magen och jobbade mig igenom det lugnt och konsekvent. Han fattade att skärpa sig!
Det kom nämligen tre vuxna och två 3-4åriga vilda pojkar inspringandes på planen då jag kört igenom det mesta. Kruth hade mycket motor kvar så tog det ypperliga tillfället i akt och tränade vidare på fria följet! Att strunta i stojande pojkar och stillastående vuxna. Sedan började de manliga vuxna (okej kanske inte så vuxna?) flyga med ett enormt modellflygplan modell ufo, typ 40 cm i diameter med högljudd motor och lampor i tre olika färger. Verkligen helmysko för en hund!!
Kruth var SÅ JÄKLA DUKTIG!!!!! Han tittade väl någon gång då det flög och surrade rakt över hans huvud men han släppte inte i position och höll kontakten suveränt! Och då utmanade jag honom verkligen! Avslutade med att göra platsliggning i kopplets längd i direkt närhet av den galna leksaken. Han var sååå duktig och han har ju ett psyke av stål den där hunden! Och gryyym uthållighet! Lätt att glömma att han bara är just fyllda 10 månader!

Som en extra bonus fick han massor av beröm för att ”verkligen vara otroligt väluppfostrad” av de vuxna då vi gick därifrån 🙂