Super pass idag igen på BK! Vi började med lydnad. Kruth först ut och vi körde genom hela klass ett utom platsliggning (shame on me!) Men fokus var att göra momenten med kommendering för att han ska vänja sig vid att bara lyssna på mig. Han är duktig! Det behövs bara något fel för att han ska förstå att ”jaha, man ska visst stänga öronen för det folk runt om kring säger”. Sen går det bra! Foten behöver jag knalla igång lite för att han ska tagga ned lite och fokusera ordentligt men det kan man ju göra innan på tävling också så det känns inte problematiskt. Hjinx är likadan! Läggande och ställande funkar kanonbra nu, i synnerhet i början av passet då han är riktigt taggad! Duktig grabb som gör framsteg varje pass!

Sedan var det Hjinxens tur och hon var supertaggad! Började med vittringen och halleluja hon gjorde tamej17 den bästa apportering hon gjort tror jag!! Såååå skönt!! Trots att Fia tar på de andra apporterna. Hjinx’  självförtroende är tillbaka och hon jobbar så fint!

Fortsatte med ett annat moment som varit svårt; inkallning med stå/ligg! Jag har nu äntligen fått tillbaka attityden och viljan att stanna så fort hon kan trots att kommandot kommer så långt i från mig! Ska fortsätta med att kasta leksak bakom mig för att förhoppningsvis få fort flygmomenten i väntan på liggkommando så att liggkommandot också kan komma i från absolut 100% spurt! Men att ha leksak bakom är verkligen effektivt. Men ska kombinera lite med kast bakom.

Fortsatte med finfin metallhoppapport! Zätat blir bättre men är fortfarande mkt att jobba på innan det är färdigt.

Åkte och käkade lunch och kom sedan tillbaka för att träna lite agility! Min plan var att verkligen räta upp kontaktfälten som blivit sååå mycket sämre än de varit på sistone, i går på tävlingen var de riktigt urkass. Äntligen fick jag lite framgång! Provade faktiskt med target trots att jag inte använt mig av det särskilt mycket tidigare. Det var väldigt förlösande och äntligen fick jag tillbaka rätt attityd! Ska fortsätta utmana henne såhär på nästa pass också och kanske försöka plocka bort targeten lite då också. På A:t klev hon inte på targeten så där tror jag det blir lätt. På balansen tror jag inte heller det blir svårt eftersom den inte varit central för henne tidigare.