Så var kurstillfälle 3 till ända. Vis från förra gången så har Hjinx fått vila hela dagen så idag orkade hon mer och var riktigt duktig.

Vi började med att balansera i fållan. Hon var duktig på ligg idag! Dels precis innanför grinden då vi gick in och under själva vallandet. Hon la sig lättare utan att känna sig otrygg och jag kunde gå dit och klappa utan tjat om ligg.

När hon balanserat en stund fick hon följa fåren lite istället och jag skulle flytta in i mitten och gå som tillbakavolt på cirkeln så att säga. Huruvida jag verkligen gjorde det eller ej vet jag inte då det just då var mkt i Linahjärnan; nytt moment, pigg hund och en Sandra som började ställa upp sig mot Hjinx och därför behövde nosdutt. Men det kändes som att det gick bra. I någon start blev det lite ryckigt men lugnt och självsäkert större delen från Hjinx sida. Hon tycker inte det är så jätteläskigt att klämma sig in mellan fåren när de är lugna. Lite läbbigt med närkontakt av springande får ibland. Men hon är väldigt lättkorrigerad. Men blir trött fort. Newbie 😀 Ann tycker hon tagit ett snäpp till men har lite kvar i tändningen än.

Sista passet fick vi komma ut på fältet och iförd långlina och med mamma Cissi som hållhjälp driva två vändor. Hon gick jättebra och tog uppgiften på större allvar än vad både Ann och jag trott. Jag kunde göra halvhalter och riktningsändra utan att hon släppte fåren/titta på mig. Hon höll fint tempo och jobbarsvansen långt in under sig! Det var roligt!

20130919-192538.jpg

20130919-192550.jpg

20130919-192856.jpg