Det bästa med att vara uppfödare är väl att man kan få en vän p.g.a. att någon bestämmer sig för att köpa en av mina valpar! Sofia med Rocco är en sådan, Annica en annan! Jag och Sofia ska försöka göra lite vana av att träffas en gång i veckan framöver och träna ihop innan det blir för kallt, halt och mörkt ute. (Då ju inomhusträningarna drar igång istället) Jättekul och  nyttigt! Sofia har tävlat massor och har blivit väldigt duktig på kort tid så hon är ett jättebra stöd för mig som fortfarande är kvar i gröngölingtakter i denna sport. Även Annica hjälper mig massvis! Tänk, sådana vänner skulle alla ha! Jag hoppas förstås att jag också ska kunna bidraga tillbaka. Jag kan ju i alla fall väldigt mkt om lydnad. 🙂

Jag lärde mig ju massvis av att tävla Hjinx för första gången. Jag har inte deltagit på många agilitytävlingar öht i mitt liv så varje en är nyttig och lärorik. Jag har insett ett och annat om hur Hjinx läser mig och det är lite nervöst att det är så otroligt lite som gör att det blir pannkaka. Skärper jag mig och inte bara kommer ihåg banan utan också att springa och vad och när jag ska ropa och/eller visa med handen ja då kommer det bli jättejättebra!

Sofia var snäll och filmade alla mina rep. Jättebra, nu har jag ytterligare möjlighet att lära mig genom att se med egna ögon hur jag gör.

Det känns SUVERÄNT att de tankar som dykt upp i mitt och i andras huvuden efter att ha sett våra 3 lopp på film verkligen stämmer, och gör nytta!! Tex=
*Jag måste lämna henne helt och hållet i fred då hon ska ta slalomen! Hon KAN, jag ska bara flytta mig ur vägen, inte vifta och inte prata en massa!
*Jag ska hålla mig långt i sidled vid hindrena! Jag tänker fortfarande Pudel = springa med hela vägen och hålla i hand. Nu har jag en mer fjärrstyrd vid hund och trycker bort/runt henne om jag kommer för nära hindret och håller ut armen. Blev jättetydligt vid nr 13 på bana 1! Där var jag tvungen att springa in nära hindret på vänster sida pga tunneln och höll jag ut armen då gick hon på utsidan. Höll jag in den och bara sprang hoppade hon då det kom på den naturliga linjen från nr 12!
* Jag måste också PRATA med henne! Hon går att styra med serpentinhand, röstkommando ”kom hit” och ”ut”! Gäller bara att jag gör det och i tid!
* Och SPRING för bövelen samtidigt som du tänker människa 😀

Idag var KF på balansen inte sig lika så kvarstår det nästa pass får jag påminna henne lite igen. KF på A:t och gungan var jättefina idag.

Bana 1 byggde jag med 3 mål: Vara tvungen att använda ut-kommando, däck som första hinder i en lämna-startsträcka. Samt rak slalomingång i hög hastighet.
Bana 2 byggdes med viljan att använda kom-hit-kommando. A-E1 körde jag först då det är det mest naturliga. A:t lockar mkt då det står rakt framför tunnelutgången. Därefter körde jag direkt A-E2 där jag sprang med på högersida om A-C men sen höll mig kvar där, skickade in mot tunnelingång D och sedan ropade kom hit slalom. Hon lyssnade förvånadsvärt bra! Övning a-f hade syftet att ta med gungan och likaså den använda kom-hit bort från det lockande A:t och in i slalomet. Jag kunde bakombyta bakom slalomet hur lätt som helst. Hon känns väldigt störningstålig inne i slalomet. Det jag märkt stör henne är just vid ingångarna då om jag trycker/tjatar samt om vi skulle köra för korta slalom någon gång och sedan på 12 pinnar igen. Då slutar hon vid muskelminnets antal pinnar. Så vi kör bara fulla slalom.

agbana18sept13agbana18sept13b