Gick till en gräsplan vi aldrig tränat på förr utanför mamma och körde ett ganska långt pass lydnad idag, självklart med fokus på de nya momenten som tillhör klass 2. Mest rutan och apportering så det blev ett riktigt spring-pass för lilla hunden 🙂

Hon var himla duktig! Apporteringen har verkligen blivit bra!! Hon gör riktigt snygga upptag och kommer in med väldigt hög fart och kan sätta sig snyggt och hålla hårt tills jag tar apporten! Känns lovande!

Rutan kan krångla lite än så länge. Det är väl egentligen mest det faktum att det är ganska svårt att ropa stanna i rätt ögonblick för att hon ska hamna i mitten och ibland envisas hon med att hamna för nära kanten, oftast innanför rutan men det känns som om jag för säkerhetsskull vill få henne att hamna mer i mitten till större del av gångerna. Något som känns väldigt positivt är att hon tycks ha fattat innebörden av kommandot ”Rutan” för jag kan göra andra moment och sedan ställa upp utan att rikta och hon vet vad hon ska göra.

Fjärren har hon lagt sig till med att lägg sig självmant då hon just satt sig. Jag ska framöver försöka få bort det genom att visa bollen då hon sitter, så att hon blir distraherad och därmed förblir kvar i sittande. Hon har fortfarande för dålig uthållighet och repetitionstålighet. Öva öva! Möjligt att ett tillägg av handtecken skulle hjälpa henne men jag känner att jag vill vänta med det till trean eller helt skippa det.

Hoppet tränade jag inte idag eftersom det inte fanns något hinder. Där har vi nog en del kvar tror jag.

Inkallningen är bara hjälpt utav att avståndet blir tre gånger så långt som i  ettan. Gjorde två stycken och hon kutade jättebra och satte sig fint.

Tycker fotpositionen har blivit lite för framskjuten pga magen och för att jag en tid gått för långsamt och nu går fort igen. Därför klickade jag tillbaka henne idag och matade med skinka! Hon gick så himla fint!! Nästa tävling blir jag väldigt besviken på mig själv om jag återigen klantar mig. Som förra tävlingen då jag gick för långsamt eller som i går då jag klantade mig och slarvade med vändningarna. Jag skulle egentligen behöva öva på att bli kommenderad så att jag lär mig fokusera 100% på Hjinx och att gå rätt även fast jag får riktningsdirektiv.

Tyvärr fick jag ont efter dagens pass, så pass att jag haltar. Hoppas det ger med sig snart.