Tränade lite metallapport med Hjinx igår kväll! Åh vad duktig hon var!! Hon kan gripa den och ta steg med den i munnen, försökte få henne att vilja komma mot mig med den också men det var roligare att gå o lägga sig med den i bädden 🙂

Spookie körde jag lite apport ute med idag. Ett risktagande såhär inför tävling men hon har så galet fula (lek och spark) upptag så någonting måste göras. Men risken är att hon får minskad lust att apportera och kanske blir förvirrad så jag får vara aktsam. Men jag kastade apporten lite kortare och bad henne hämta lite mer löst och ledigt, utan utg.pos. och så. De gånger hon klev på den eller sparkade till den sa jag öööörrrn och bad henne komma, skickade iväg apporten på nytt och gjorde om. Tillslut började hon förstå att det bara blev belöning då hon tog den direkt med munnen! Kan nog funka men kan komma att ta lång tid! Och som sagt måste balansera mot lusten att apportera öht!

Vi gjorde en tävlingsmässig fjärrdirigering och i mina ögon var det en 10a, kanske lite lägre för hon kan ha flyttat fram 5 cm i ena ligget.

Körde ett hopp och det var en solklar 10:a!!