Idag, i denna bittra kyla startade Prime och Kerstin sin tredje lydnadstävling och återigen tog de ett förstapris!! GRYM prestation att gå raka vägen upp till Eliten om ni frågar mig!!! 276 poäng blidde det totalt! GRATTIS, ni är så duktiga!!!


Bilden från prisutdelningen lånad från Kerstins egna blogg!

Själv var jag och ställde ut Sam i helgen. Han blev 3a i öppenklassen, som vanligt i slående konkurrens. Riktigt o-nöjd är jag men Sam skötte sig finfint och kritiken var fin! Ett stort plus var hur Sam viftade på svansen och pussade domaren, både på bordet och på golvet! Han sprang och stod också väldigt fint! Duktig kille! Men jag är ute efter cert, ingen j-vla slät etta. Han har också varit en sväng till Finland och blev där tvåa bästa hane och ettan fick certet. Det var på håret, domaren valde länge och väl. Sam fick idel lovord, men som sagt. Jag vill ha cert! 😉

Jag tränar lite smått med Hjinx, brukar om jag har tid träna vid middagen, så att hon får käka ur skålen lite åt gången efter att ha presterat! Det blir lite dubbel träning- dels att kunna behärska sig trots att skålen med mat finns i rummet och dels det vi tränar på. Det har blivit mycket apportering! Hon kan nu både sitta med den i munnen och att jag tar tag i den. Hon släpper om jag byter med godis. Hon kan också gå iväg en meter och gripa och komma mot mig så att jag kan ta apporten! DUKTIGA lilla tjejen!

Det var ridhusträning i kväll för Spookie egentligen men jag åkte inte, dels pga att jag har matteprov i morgon och dels pga kylan- svårt att må bra i ett svinkallt ridhus och risk för sträckningar med kalla muskler.