I kväll var jag iväg till Väsby BK med Spookie. Hade tänkt ta med båda hundarna först men jag tog beslutet att bara ta Spooks och det kändes bra när jag kom dit. Det var liksom för kallt och ruggigt för den andra hunden att sitta i det blöta gräset och vänta. Dessutom kände jag för att dra ned på alla möjliga stressmoment för att få till riktigt bra agilityträning nu när det sker så sällan. Då blir jag störd av att den andra hunden sitter vid sidan och våndas över att de inte får köra.

Spookie var JÄTTEDUKTIG!!!!! Wow vad nöjd jag är över henne!! Jag undrar om hon är liiiite gnuttans mörkrädd?!! Jag vet att jag reagerat på att hon kanske blir lite skum när det är så bäckmörkt och jag försöker träna. Men kan vara inbillning också, att hon bara blev lite trött eftersom vi körde intensiv agility i 40-50 minuter.

Största vinsten i dag var gungan!!!! Och kontaktfält öht! Jag har liksom känt att det är lite av en tröskel. Jag har känt att jag inte vill köra balanshinder innan jag lärt henne 2 på och 2 av ordentligt så jag inte ska sabba något. Många har gett mig det rådet- att inte köra förrän det sitter. Men så fick jag en helt annan bild när jag pratade med en kompis. Att satsar man inte på att få sin hund till SM och har en så pass liten hund som jag så kan man mycket väl klara sig på att bara visa dem rätt. I många fall hinner man ju i kapp en liten hund när den är uppe på A:t osv. Så jag testade i dag att bara skicka upp henne på A:t och balansen och idag fick jag i alla fall inte ett enda felavtramp! Hon sprang långt ned och kontrollerat! Får se om det var en engångsföreteelse eller ej.
Men så till gungan då! Där har vi ju inte bara kontaktfält utan hela underlaget ramlar ju 1 meter fritt fall vilket om man skriver det så beskriver ungefär Spookies känsla inför det hindret :oP Men i dag gjorde hon den SUPERBRA!!! Så jag utmanade henne mer och mer och efter en stund kunde vi springa jämsides hela hindret!!!! DUKTIGA tjejen!!!

Något som var så himla härligt idag också var hennes DRIV!! Jag måste säga att hon påminde om en BC många gånger idag på banan! Tex drog hon fram 10 meter framför mig och tog en tunnelingång som stod i kurva! Ganska grym känsla!

Något jag är riktigt nöjd med också är slalomen! Hon tar ingångarna riktigt fint nu. Hon hoppar någon port kanske 2 av 10 gånger så det är kanonfint med tanke på vad grön hon är 🙂

Enda som inte gick bra var platta tunneln. Jag var ouppmärksam (läs klantig) och skickade in henne i den utan att lyfta bort regnvattnet så den blev alldeles för tung att lyfta. Sen efter det ville hon inte försöka lyfta den. Men jag vet att det inte brukar vara några problem annars så jag struntade lite i det. Den var dessutom blöt inuti och säkert kall mot hennes snaggade kropp. Hon sprang den om jag lyfte lite i början.

Lagom till att jag kom hem efter att ha hämtat min underbara dotter hos mormor så började Grey’s Anatomy på tv. Kvällen kunde inte ha blivit bättre!!!!!