Bara 2 grader när jag gick ut men solen värmde på och nu är det redan 5 grader. Blev lite svettig men det är bra. Tränade en timme, ungefär hälften per hund. Gav mig fan på att det var dags för ett bra pass och jag gjorde mitt bästa för att det skulle bli så också! Sam har kommit in i en rejäl svacka i fria följet, bara att konstatera. Nåja ska väl helas med mera jobb. Stora breaken idag med Sam var nog apportering och även leksaksavlämning! Han kom faktiskt in med bollen till min hand om än efter lite tjat men han har aldrig lärt sig att avlämna utan är tämligen ego kring leksaken. Däremot har han inga problem att man tar leksaken från honom men jag ser det mycket mer praktiskt att han kommer och lämnar bollen själv! Det är något jag uppskattar med Spookie- att jag fått in så fin nosdutt i handen med leksaken. Hon måste i o f sig också emellanåt träna det en stund för att fräscha upp. Det blir lätt att hon mycket hellre rejsar med bollen 🙂

Och apporten märkte jag hade trillat ned lite idag uppe i lilla pudelhjärnan så det slutade med att han kunde sitta vid sidan, stanna kvar medan jag kastade den 5 meter, rusa iväg på ”apport”, ta den, vända och lämna den i min nedsträckta hand! Breaktrough!
Vi körde även stimuluskontroll i fjärren och medan jag backade, stå och ligg. Mesta tiden las dock på fot-tragglande.

Jag har nog kommit fram till att det är bäst att börja med Sam. Han har mer grundmotor än Spookie så han blir nästan för mycket om han får vänta medan Spookie blir väldigt taggad av att vänta medan Sam tränar. Sedan har Sam mycket lättare att sitta och vänta om han redan fått träna. Spookie är så himla lätt att tona ned, bara att be henne så går hon ned en växel. Hon har liksom på och avknapp med dimmer, steglös av och på knapp haha

Spookies bästa idag var rutan. Gjorde den helt tävlingsmässigt och en SOLKLAR 10:a! DUKTIGA TJEJEN!!!
Foten var också riktigt bra, hon håller länge nu! Så härlig känsla och en sekund när jag upprepade mitt 20e ”fot” eller så så fick jag flash back från tiden med Milton. Han hade en GRYM fot och kunde hålla på i evigheter! På tävling när jag filmade så gick han fritt följ i 10 minuter en gång! Älskade lilla grabben!

I dag funkade externbelöningen i inkallningen bra och hon var het på fjärren så där belönade jag intensivt för omedelbara uppsitt.

Apporterade gjorde hon fint för att vara Spookie, inte så jättemycket lek vid upptaget alltså!

Duktiga hundar!!