Tränade med hundarna medan Nova sov eftermiddag. Vi har bara varit inne i dag för jag har varit så himla trött då det blev sent i går kväll. Hundarna har lekt både inne och ute så det har inte gått någon större nöd på dem men det var skönt att ge dem ett varsitt pass hjärngympa!

Körde rutan, externbelöning, fjärr, apportering och fot med Spookie. Rutan och fot gick jättebra! Foten kör jag gärna sist i passet så att hon inte hoppar och tramsar så. Jag körde uthållighet och drog ut sträckorna över hela fotbollsplanen. Hon var väldigt duktig, stabil och fin. Externbelöningen märks att jag aldrig lärt henne. Det kommer nog ta ett tag innan den blir riktigt bra. Fjärren gick dåligt idag tycker jag. Hennes grej är att hon ligger kvar på sitt. Apporteringen gick väl bra för att vara Spookie.

Sam körde jag apportering med, både vid sidan och att jag satt på huk och la apporten på marken. Han var duktig men ett nytt dumt beteende har dykt upp- frustrationsgnäll. Så kanske ska tänka om med att han ska vara supertaggad när vi tränar med apporten. Foten var han riktigt kass på som han har varit de två senaste passen. Känns tungt, han som gick så grymt bra tre pass sen. Hann inte så mkt med Sam då Nova vaknade.