Inte bästa förutsättningarna för min värmekänsliga Spookie såklart men det gäller att passa på när Nova sover! Men det blev inte någon direkt träning. Anstränger man sig inte får man ingen träning. Även på promenaden sen betedde hon sig. Alltså skulle hon inte varit kastrerad skulle jag börja undra om det var löp på gång. Hund uthyres väldigt billigt just nu.

Sam däremot var skitduktig! Kom på ett kanonbra belöningssystem i fotträningen för honom = Hålla tennisboll i höger hand och när han går bra släppa den bakom mig. Då vänder han åt sitt höger in mot mitt vänster ben och tar bollen bakåt. Och det är precis vad han behöver då han hamnar både för långt fram och för långt ut. Det gav riktigt snygg effekt! Efter ett litet tag kunde vi göra både halter och svänga utan att han tappade så mycket i position och det såg ut som han fattade var jag ville ha honom. Språngmarsch var lite svårt, då tenderade han att fara fram igen så det tar vi i ett senare kapitel.
Han tacklade inte av särskilt mkt pga värmen som tur är men gick med tungan sött ut åt sidan!

Tränade lite stå under backa och tränade vidare på apporten! Han är jätteduktig! Han går igång så på att kampa med apporten att jag har stor nytta av det i hålla fastträningen! Tar bara tag i apporten som han har i munnen och börjar dra. Då kniper han åt och släpper först då jag säger tack. Svårigheten är att få honom att sitta kvar och inte resa sig men we’re getting there!

Avslutade med en kortare långpromenad. Nu håller samtliga på att smälta bort. 24,5 grader i skuggan.