Det hann tyvärr bli lite för mörkt innan jag kände mig helt klar men kanske bättre än ingenting så som det varit de senaste dagarna. Nova är en himla aktiv bebis och det ger mig väldigt begränsat med tid på dagarna. Och sedan har vi fått ganska sena vanor hon och jag på kvällarna så har ett pågående projekt att sakta förflytta fram hennes nattning på dygnet. Då kommer jag förhoppningsvis ha mer tid för mig själv och hundarna på kvällarna.

Spookies pass blev inte bra.
Inledande platsliggning gick jättebra. Hon 3 platser, två korta och en som nog kan ha varit i närheten av fullängd i alla fall.
Men sedan gick hon dålig fot. Okoncentrerad, precis som om det hade gått en katt i buskarna eller stod någon bakom buskarna. Undrar om hon är mörkrädd?!?! Sa åt henne och gav lite lockning med handen så jag kunde avsluta med snygg fot i alla fall. Läggande under gång gjorde hon klockers. Sen gjorde vi inkallning med stå som inte funkade alls. Blev ingen bra/lyckad träning av det momentet heller tycker jag. 🙁
Rutan gjorde jag två skick på. Första gjorde hon jättefint MEN hon hamnade utanför, så hon bara fick ena baktassen i rutan. Men trevligt nog kunde jag göra ett handtecken åt sidan och säga rutan och sedan ett nytt stanna kommando för att få henne perfekt i mitten! Andra skicket blev klockrent mitt i prick!!
Sen bröt helvetet ut. Körde apporten och hon tjuvade och gjorde en jättefin apportering. Hade jag kunnat se in i framtiden hade jag nöjt mig med det. Blev arg på henne bara vid kommande försök som hon totalt sumpade. Inte bra.

Blev så tjurig så jag knöt upp henne. Skulle ha gjort det tidigare ändå. Suck…Jag har så himla svårt för att avsluta med något dåligt. Jag tycker alltid att jag ska gå hem med något bra som sista grej.  Knöt upp henne och körde en stund med Sam men då satt hon och skällde på saker hon hörde. Hon var allmänt pissig alltså. Och sen skulle jag försöka behärska mig och avsluta med något bra. Men fick inte till något bra alls för hon betedde sig som om hon aldrig lärt sig något.

MEN som tur var sådana här gånger har jag två hundar och Sam var bara så himla duktig! Vi körde apporten, liksom bara för att få revansch. Han är en mycket hårdare hund än Spookie så han och jag kampade och lekte med apporten och jag tycker han gjorde fina framsteg där idag! Kul!

Några steg fot, några backa med ligg och stå. En inkallning. Men mesta tiden la vi idag på rutan! Åh vilka framsteg han gjorde!! Vet inte om förra ägaren har tränat något med target på lock men jag har inte sett något direkt targetbeteende tidigare försök. Men idag fick vi till superfint dubbeltramp och mycket snabbt avancerade vi till rutan. La targeten i mitten och väntade ut honom. Efter några sådana lyckade rep tog jag bort targeten och han sprang till rutan och fick klick i mitten!! Flera gånger klarade han det! Han är så himla klickerklok den här hunden! Så härligt!

Dessutom var han duktigare än någonsin på att vara uppbunden idag! La sig ned och var helt tyst och lika så då jag tränade platsliggning med Spookie då jag gick och gömde mig var han tyst och lugn!!