Hemma igen efter en 3 dagar lång resa Tallinn tur och retur tillsammans med min äldsta och yngsta dotter samt Tessa, Ruth och Pucken! Mången ögonbryn haver lyfts denna åsyn åt! Lördagens domare kom ideligen av sig i bedömningen i sin fascination kring Novas fina hand med sin späda lillasyster! Han var också tvungen att ropa åt en av sina domarkollegor som satt vid ringside och berätta om att jag har 4 barn och massa hundar och åker själv från Sverige etc. hahaha Han hade sedan ägnat tid åt att ytterligare sprida ordet för på söndagen var det fler domare som kände sig manade att komma fram och  kalla mig superwoman etc. Haha så gulligt att bli uppskattad för sitt levene men för mig är det naturligt. Jag är väl född lite vild och galen. Och livet hittills har varit hårt och grymt på så många sätt vilket gjort mig stark och självständig. Jag hoppas att genom mitt sätt att våga också kan föra över den styrkan på mina barn. Världen är aldrig för stor. Men mentalt dränerad är man ju ändå efter en sådan här resa, det ska inte stickas under stol med!

Nåväl förutom detta roliga så blev det också oerhört bra utdelning och hela syftet med den långa resan blev uppfyllt! Med oss hem har vi inte mindre än tre nybakta estniska utställningschampions. Eftersom Tessa samlat på sig cert i från tidigare utställningsresor så blev hon också svensk, finsk och dansk champion! Kan inte riktigt greppa att hon endast 2 år och knappt 2 månader är färdig med sin utställningskarriär! Nu ska jag klippa av den fantastiska päls hon haft hela livet. Känns väldigt mysko! Precis som med Locki för några månader sedan. Vi ska förhoppningsvis kunna lägga den tiden vi sparar in på pälsarbete på mer skogs- och appell-träning. Och Pompa ska få förtur på utställning framöver. Det stod ju tidigt klart att det är för körigt att visa dem samtidigt och därför är inte Pompa utställd på ett tag nu. Och inget ont med det. Hon behöver tid att spara päls men ska ändå bli kul att satsa på henne igen.
Eftersom Tessa blev Bäst i rasen gick jag in i gruppfinalen på lördagen (på söndagen var jag för trött och lite manad att komma iväg till färjan) och roligt nog blev hon faktiskt utplockad till de 6 bästa. Synd att det inte räckte till de 4 pallplatserna men ändå kul att få bli utplockad för en gång skull!

Dag ett blev ingen utdelning för varken Ruth eller Pucken och jag blev lite moloken och rädd att det inte skulle gå vägen med dem. Men det fick jag raskt äta upp dag två för båda syskonen fick varsitt cert och också de blev därför Estniska champion! Glädjen var det nog få som undgick! Att Ruthan dessutom blev BIM var fint grädde på moset! Hon såg helt magisk ut i sitt vita sockervaddsfluff!
Nästa helg blir det en resa till Finland så visst hoppas man väl på ett till championat där men det känns väldigt tillräckligt ändå med att hon nu kan kalla sig utställningschampion,  särskilt som jag planerar att para henne till vintern om allt vill sig väl.

Och det var nästan halva nöjet att få skicka rosettbilden på Pucken till matte som spänt väntade på resultat där hemma!

Stort tack till Matilda som sköter Ruths päls på ett helt makalöst bra sätt! Tack till Cissi för att du också sköter pälsen och för att jag fick låna med Puck. Tack till mina döttrar som höll mig sällskap och skötte er som änglar under hela resan!