I söndags var jag och Jessica i Hässleholm på Pudelspecialutställning! Tre töser var anmälda; Tessa, Ruth och Nala. De två sistnämnda skulle debutera i officiell klass i Sverige och bli slutligt inmätta. Jag hade på känn och hoppades på att Nala skulle bli nedmätt till Dvärg. Detta kommer att underlätta för mig när jag åker på utställningar framöver- Nala och Pompa konkurrerar inte. Däremot kommer hon mest troligt att konkurrera med Ösa som också ser ut att stanna på dvärg. Men det får vi försöka planera för! Antingen det eller som Ösas matte sa; ”börja ställa ut fulare hundar” haha Men det har jag inga planer på fniss

Vi börjar med det bästa! Nalas rungande debut då! Hon vann juniorklassen med CK tätt följt av en annan röding! Nämligen Gunillas lilla Stoja, Pompas syster! Stort grattis till CK till er! I bästa tik sedan blev Nala 3:a och missade certet med endast ett par hundar; ettan knep det! Sedan blev hon BIR Junior och BIS Junior 3:a! I SAR-BIS blev hon 4:a!

Tessa blev tvåa i unghundsklassen med CK och blev reserv i Bästa tik. I SAR-BIS knep hon andraplatsen. Hon blev också tilldelad ett vandringspris för bästa nordiskfödda aprikosröda mellanpudeln.

Ruth fick ett slätt excellent och blev slutligt inmätt som mellanpudel.