20140506-233457.jpg

20140506-233518.jpg

20140506-233527.jpg

Idag kom Fia och vi åkte till ÖBK för ett pass lydnad som verkligen blev suveränt! Alla tre hundarna gjorde finfina framsteg!

Mest fokus låg på att ge Kruth ett ordentligt pass då han de senaste dagarna mest fått följa med vid sidan av då Hjinx tävlat.
Det var två andra ekipage på planen vilket är suveränt; bra störningsträning som han behöver så väl!
Mest fokus på fria följet som behöver bli jämnare. Han gås igång och går efter ett tag mycket mycket bra, jämt och fint! I början blir han lite flängig med alla kroppsdelarna! Han är ju trots allt inte ens 10 månader fyllda!
Några få rep på ligg och stå under gång, mkt fina! Fin inkallning och hoppet lika så, en sned ingång utan belöning men resten fint, trots kommendering. Apporten gjorde jag två gånger, en gång medvetet då han inte riktigt hade fokus på mig för att testa honom, gick bra men tog ut en framtass i loss:et. Andra rep, perfekt. Han är så otroligt duktig för sin ringa ålder och faktiskt ganska korta tid träning!

Ett mycket bra pass platsträning med extrem störning gjorde vi med både Kruth och Wick! Mycket duktiga var de trots inkallningar runt öronen och kastade leksaker och kampande kompisar!

Hjinx  mår mycket bra av att vänta på sin tur medans jag kör med Kruth. Hon har lite svårt att hålla motivationen och energin uppe när det är varmt ute. Dessutom tränar vi just nu mycket nytt och mycket som hon har svårt för. Därför är jag så otroligt glad att hon de senaste passen har varit riktigt i gasen och inte ett dugg lat, även idag! Visst springer hon gärna till skuggan med leksaken men inge temponedväxling eller segt arbete!

Vi började med vittringen, hennes tveklöst svåraste moment. Vi hade varit på brädgården och köpt och sågat upp helt nya pinnar för dagen! Hon gjorde väl två eller tre rep och hon gjorde det SÅÅÅÅ bra!!!! Självsäkert, snabbt, glatt och tveklöst arbete!! Ibland förstår jag mig inte på henne hahaha Men vi avslutade i o f sig väldigt pedagogiskt förra passet så det har säkert mognat i skallen på henne! GLAD är jag i alla fall! Gjorde inga avslut utan lekbelönade på väg in mot mig men hade nog blivit tio på tävling!

Fortsatte med samma goda mod med inkallningsträningen, något som också krånglat en hel del på sistone då hon börjat handla självständigt och också inte orkat hålla rätt fart. Hon kunde i dag göra hela elitutförandet av momentet riktigt bra. Det verkar som att hon tycker det är nytt och märkligt att hon ska stanna stå när hon fortfarande är så långt i från mig. Hon tänker klass 3 och att hon ska stanna på mitten. Med leksak bakom och några rep idag kunde hon göra det superfint! Känns lovande. Det kändes långt bort för ett tag sen men nu skulle hon få bra betyg!

Nästa pass blev dirrigeringsapportering (med två godisskålar). Hon har haft lite svårt att ställa sig helt rakt bakom konen då det finns saker utställda (skålar eller rutor) men idag var samtliga skicken 100% perfekt raka bakom kon! 😀 Dessutom riktigt bra raka självsäkra skick ut åt sidorna! Framsteg!!

Gjorde några riktigt fina metallapporteringar över hinder.

Fortsatte med zätat som inte gick överdrivet bra. :/ Hon fortsätter att ha svårt att skilja på stå och sitt och idag tyckte hon att de var äckligt då jag kom gående vid henne och flyttade ut och vände med??? Har hon då aldrig haft problem med tidigare. Jag rätade upp henne för hand, inte alls hotfullt eller argt men det var tillräckligt för fröken Fjaaaant! Såg ut som att jag skulle slå henne då jag kom gående förbi och gick fot med strukna öron och hukat huvud tills jag sa BRAAA med fjollig röst. Men det har inte varit läskigt tidigare så ser det som en engångsföreteelse. Vinklade fint.
Avslutade genom att göra det superlätt igen, backade och öste på farten med lite hets och lek. Avslutade med mycket fina skiften.

Det avslutande passet för Hjinx blev lite fritt följ. Hon är mycket duktig! Verkligen ett paradmoment för hennes del!