Japp, domarkommentaren ”tittar på hunden” genomsyrar hela vårt protokoll mer eller mindre 😀 Hade jag inte gjort det hade ettan suttit idag! TRE ynka poäng i från 1:a priset var vi! Och vann gjorde hon också! Jag är så himla nöjd med min lilla larvpotta!!!! Så jäkla roligt att äntligen vara uppe i de högre klasserna, där det känns lite varierande och mer utmanande att tävla! Så himla roligt!!! Och hon skötte sig så himla bra om man tänker på att vi tränat för lite! Hon kändes så himla taggad och balanserad, lättbelönad, lättsamlad. Det var bara larvpottan som kom fram då hon fick korn eller syn på Fia som står bakom kameran några gånger. Men hey, she can’t help it 😉 Felen hon gjorde var sådant jag var fullt medveten om att det kunde komma. Synd bara att det kom på samtliga ställen 😉 Ett av dessa problem är att hon gärna springer mot rutan om denna är synlig i vittringen då hon gillar det momentet betydligt mer än vittringen. Och naturligtvis var rutan klart synlig. Jag är nöjd att jag tränat på det, att kunna slutföra ändå. I hopp apport är gångerna hon struntar i återhoppet på tok för många på träning fortfarande för att det inte skulle komma på tävling. Jag måste lära mig kasta rakare och fortsätta träna på att hon ska förstå att fusk är inget alternativ. Metallapporten var hon väl löjlig, så gör hon aldrig på träning längre men nåja lite tävlingsnerver var det väl… Jag är så HIMLA nöjd med inkallningen och rutan! Shit, kändes overkligt när jag kände henne sluta upp i perfekt fot efter en alldeles klockren sändning. Och inkallningen, shiiiit vad snyggt! Foten supernöjd med henne men såklart lite bitter över att jag inte gjorde bättre ifrån mig. Sitt under gång också jättenöjd! Fjärren, oj oj oj vilken duktig hund!! Jag håller inte med om att hon flyttar fram något, hon har låsta baktassar! Otroligt fräck känsla och även fast vi inte klarade förstapriset så kändes det lite liknande! Ett grymt samarbete oss emellan! Min fina lilla tokfia! Tänk vad hon kan!!
Fick höra av de andra tävlande att domaren är ganska hård i sin bedömning, att en 8:a är mer som en 10:a. Jag visste att det skulle bli hårt i trean så jag är väl inte så förvånad. Bara jäkligt revanschsugen!! Inte titta på henne!!

Sitt i grupp och plats med dold förare ej med på film men hon satt och låg som ett stenstod! Dubbel-10a.

Fria följet! Åh vad nöjd jag är med henne!!! Vi har i dagarna bytt till skritt som ni har läst och vi fullföljde det! Det känns MYCKET stabilare! Nästa steg är för mig att våga lita på henne och titta upp mer! Synd att jag inte vågade idag för då hade poängen inte dragits ned så infernaliskt. Stegförflyttningarna var bara slarv från min sida. Nu vet jag bättre!

Sitt under gång 8p Tittar på hunden under framföring
Inkallning med stå 10p

Rutan 10p

Hopp apport 6 p Korrigerar hunden med kroppsspråk vid återgång.

Metallapportering 7p Tappar/Släpper och tar om. Inte så nöjd med detta då hon kan betydligt mer!

Vittringsprov och apportering 5p Tittar på hunden vid kommendering är det enda som står men det är ju DK också.

Fjärr 8p Flyttar fram något. Tittar på hunden vid uppsitt.

Totalt 263 p, 2:a pris (nära skjuter ingen hare) och 1:a plats av 7 startande ekipage

Domare: Tomas Lundin

Kruth var såklart med på tävlingsplatsen och fick vara med och träna på att uppföra sig, leka med BC-farbrorn Wick och vara så allmänt söt och galen som bara han kan!