20131201-132402.jpg

&Och återigen blir jag ledsen över bedömningen av vårt fria följ. Hon kan gå bättre än vad hon gjorde men det överdrivs så förbannat tycker jag i bedömningen. Det är svårt, för många av er som läser har bara sett gamla filmer eller film från tävlingar där hon överlag gått sämre än på träning. (Varför är det för övrigt så? Jag tränar tävlingsmässigt. Blir jag nervös??) Men det fria följ vi har nu är jag mkt nöjd med och hon gör ett så bra jobb. Men det döms ned. 🙁 Jag kommer troligtvis att få lära om foten helt och lära henne en position jag själv inte alls trivs med. För att domare ska bli nöjda.
I cupen ingick fritt följ, inkallning och ett valfritt moment. Hon gick alltså två fot-vändor varav den ena dömdes av domare A och den andra av domare A, B, C och D. Fick 6,5 båda gångerna av domare A. 7 av domare B och C och en 9 av domare D. Tack domare D! Du förstår mig/oss!!! Hon har ju fått 9a och 9,5 tidigare också men ofta blir det mer neddrag än vad jag tycker. Hon får ofta neddrag för att hon tränger. Det har hon gjort en del tidigare tävlingar. Men inte nu! Hon är inte i vägen för mig! Hon flyttar fint med bakdelen i alla vändningar (även) åt vänster och det är vad som är att tränga för mig- då hunden är i vägen för förarens ben så att svängarna blir svåra alt plogar in mot föraren under raksträckor.
Jag måste troligtvis lära henne att hon inte får nudda mig öht. Något som känns fruktansvärt trist så jag tycker det är snyggast med kontakt-fot. Nåväl det blev förstapris och klassvinst i alla fall, huvudsaken det. Detta innebar en ny titel för min duktiga lilla hund; LP2!

Blev ganska lång väntan innan det blev dags för cup-finalen. Vinnaren från vardera klass skulle alltså gå fot, göra inkallning och ett valfritt moment, ur sin klass. Vi valde hoppet. Hjinx fick mycket applåder och sus i från publiken, hon var då duktigt!!
Efter ännu mera väntan blev det prisutdelning och min fina lilla larvpotta blev dagens segrare! Roligt!!! Så mkt priser har jag aldrig varit med om!! Bl.a. ett orginal från konstnären Letti Rapp, en gratis vaccination, 15 kg hundmat, reflexsele och koppel, tuggben, leksak mm. Pokalen är enorm 🙂

20131201-132450.jpg

20131201-132459.jpg

20131201-132514.jpg