Mamma är här i kväll så då passade jag på att gå ut en sväng utanför dörren och träna lite lydnad med Hjinx innan mörkret skulle falla. Ojojoj vad duktig hon var!!! Körde genom samtliga moment i klass två, förutom plats kommer jag på nu, det glömde jag. Hon var tokglad! Skorna funkar kanon, åkte bara av en gång under inkallning men sitter förvånansvärt bra och skavsåren är på god väg att läka.

Inkallning på 30 meters avstånd; Inte mkt att säga, gick bra men ska träna flera gånger för att hon ska vänja sig vid att jag går lååångt bort.

Apporteringen; Oj så fint, lite snett sättande (lite för mkt in bakom mina ben) första gången men snabbt, bra upptag i mina ögon och jättefin återkomst! NÖJD för trodde det skulle bli mer jobb med det här momentet men nu känns det tävlingsklart!

Läggande under gång. Jag tränade mig själv i att inte röra en muskel annorlunda då jag ger kommandot. Svårt men känns som om det är dags att få maxpoäng på det här momentet nu! Hjinx lägger sig ju omedelbart och väldigt snabbt! Det är synd att det inte är ställandet som är kvar i klass 2 för det har vi ju haft bättre genomsnittsbetyg på än läggandet.

Hopp över hinder; Åh vad bra det gick!! Skitsnyggt! Hon sprang ut rakt bakom långt och vände 360 grader på stället och satte sig väldigt övertygande, nästan som ett skutt bakåt. Hon tycker fortfarande det är lite förvirrande att hon ska springa tillbaka utan belöning efter sättandet. Hon liksom tittar lite på marken efter antingen targeten eller eventuell leksak innan hon skyndar iväg över hindret igen. Andra försöket startade hon dock tveklöst. Så himla nöjd, tror det kommer bli jättesnyggt!

Fjärren; Är väl det momentet jag känner är mest kvar på, dvs mest saker som kan bli fel. Och jag känner att jag måste träna med ”tävlingsledare” bakom också för att undanröja fler eventualiteter. Jag tycker dock att hon blir duktigare och duktigare utomhus. Jag tänjer på avståndet och på antalet skiften innan belöning just nu. Med mer träning kommer det bli väldigt snyggt!

Rutan; Momentet som är nästan på samma nivå som fjärren- ganska många saker som hon kan hitta på än så länge men hon gör till absolut största del rätt! Använde andra koner som hon aldrig sett idag, neonorangea och ej täckta små fotbollskoner. Hon brydde sig inte om det öht. Sen la jag ut mina röda slalompinnar som kanter också på rutan! Behöver fixa kantband för att hon ska vänja sig vid det och att jag ska ha lättare att se hur hon hamnar på håll. Hon hade inga skrupler med pinnarna öht! Första gången sprang hon så att pinnarna sparkades undan men hon märkte det inte en utan letade rätt på musmattan i stället. Varvade med och utan musmatta och hon var himla duktig!! Jag körde på gångvägen utanför oss så det blev tydligt för henne att hon bara skulle springa rakt fram. Jag tror jag börjar inse var jag måste ropa stanna för att hon inte ska hamna för långt bak i rutan eller rent av bakom rutan. Hon kan dirigeras in i rutan om hon hamnar fel men vi siktar självklart på rätt på en gång!

Avslutade med fritt följ. Jobbade på svängar, mest för min egen del, funderade på hur jag bör röra fötterna på bästa sätt. Hon gick väldigt fint.

Som det känns idag så tror jag absolut vi hinner bli tävlingsklara till den 20:e men tror ändå jag kommer vara ganska nervös inför starten! Jag är lugn med plats, fritt följ, läggande och inkallning men sen kommer ju rutan och apporteringen där mycket kan gå fel…Sen är jag lugn med hoppet men fundersam över fjärren….måste åka till klubben där vi ska tävla med sällskap och köra genom det hela väldigt tävlingslikt så ska jag nog känna mig tryggare sen 🙂