164400_551270118239835_1024918002_n

Tja vad säger man; Jag tror helt enkelt att ni kommer att få vänja er vid att denna blogg även framöver kommer vara på bredden fylld med rosenrosa superlativ och smäktande pompösa inlägg. Det är helt enkelt för den här hunden jag har, hon är fantastisk! 🙂

Hon är så otroligt rolig att träna! Dagens pass var hästlängder bättre än gårdagens och då gick det bra igår. Solen sken, jag orkade snigla mig iväg med en sovande Nova i vagnen till en öppen snötäckt gräsplan intill en skolgård. Så både promenad och lydnadsträning idag alltså! Skönt för sinnet, mindre skönt för mina allt annat än samarbetande bäckenfogar.

Vi inledde med rutan och apportering precis som igår men idag gick som sagt allt ännu bättre!! Farten var överlag dubbelt upp och hon var bara så himla duktig! Ökade avstånden då de i går var tvunget att hållas nere lite för att jag filmade. Bara det bidrar ju till farten.

I rutan lät jag henne både springa rakt genom rutan, springa utan boll bakom och med. Variationen funkar så himla bra! Hon kan ibland springa till rutan och handla själv, dvs stanna självmant. Även om hon placerar sig rätt så vill jag hellre att hennes primära tänk ska vara att springa genom rutan för att på så sätt få bort risken att hon stannar för tidigt. Gör hon så kan jag skicka henne varsågod direkt hon hamnar i rutan en gång så gör hon rätt nästa gång. Hon klarar nu hela momentet på tävlingsavstånd riktigt snyggt utfört. Men vi har lite träning kvar innan det känns helt färdigt för tävling eftersom det måste funka perfekt på första försöket utan utlagd boll eller ens att hon vistats i närheten av/sett rutan innan jag kommenderar henne dit.

Apporteringen gick också så himla fint! Hon valde att hålla kvar apporten även fast jag kastade bollen bakom mig, hon liksom sprang dit glatt men vände precis som att hon tänkte; jag måste lämna apporten hos matte innan jag tar bollen. Det blev ju perfekt eftersom jag både fick maxfart kutande in mot mig men ändå fina avlämningar och sen kunde jag skicka henne på bollen igen 🙂

Sen utnyttjade jag att vi hade lite utrymme och tränade på svängar och inte bara höger/vänster om halt som det blir när jag tränar på en gångväg. Jag testade även stegförflyttningar och efter att jag snabbt insett att belöningshanden  ska vara vänster utåt bakåt så klarade hon både vänster, höger och bakåt riktigt snyggt! Hon kan liksom bara!!