Snöstormskänsla utomhus, blåsigt, blöt snö. Men Hjinx bjuder på sådan glädje! Skulle haft mössa på mig känner jag nu när jag kommer in, gör ont i öronen och huvudet.

Körde en härlig blandning mellan ettans och tvåans moment! Kom lite på väg med hopp klass 2 känner jag, där har vi hittillls bara testat lite. Idag klarade hon hela momentet men mer träning behövs för att hon ska förstå hur det ska se ut och att jag vill ha henne långt ut bakom hindret. Fjärren var hon duktig i även ute, det är ju än så länge bäst inne och allra bäst vid belöning vid varje rep, annars tror hon att hon inte gör rätt och börjar variera sig. Men känns nära tävlingsklart även här. Tänkte att jag ska sätta ett högre krav på träning, dvs att hon ska klara minst 6 perfekta skiften innan belöning så kommer 4 skiften kännas lätt för henne på tävling sen.
Kom på en riktigt bra strategi med apporteringen klass 2 känner jag! Inget avancerat men det funkade så himla fint så är ändå lyrisk. Jag börjar som vanligt, kastar apporten och kommenderar men när hon vänder sig kastar jag bollen bakom mig. Hon kutade med apporten ända fram till bollen där hon släpper den, greppet blev perfekt, ibland så höll hon kvar apporten även vid bollen. På det här sättet får jag bort hennes tendenser att vilja springa iväg med apporten och framförallt får jag upp en glädje och intensitet i momentet även fast man gör flera rep efter varandra. Det blir otroligt bra och effektivt för apporten hamnar ju på lagom avstånd gång efter gång då hjinx lämnar apporten för att komma in till mig med bollen.
Har tänkt försöka göra ganska många inkallningar med boll kastad bakom ryggen för att få upp farten.