1a_plats_185poang
Fina fina Hjinxen vad du är duktig!!

Den här gången är jag lite mindre nöjd än sist. Mer nöjd med Hjinx, hon gjorde en bättre prestation med tanke på miljö/störning/omständigheter och momentsmässigt medan jag är mindre nöjd med mig själv denna gången. Jag tycker att det har hänt ganska mkt med min fysik sedan sista tävlingen, och inte är det till det bättre. Förutom att jag faktiskt är förkyld nu så har jag betydligt jobbigare med fogarna och magen öht nu. Det känns som han har vuxit mkt, sjunkit ned och att gå fort är otänkbart, då känns det som om magen ska gunga sönder….Jag tänkte inte på det själv men ser ju på både betyg och film att jag går sjukt långsamt. Jag har helt enkelt vant mig vid en mycket lägre grundfart så jag kände inte hur långsamt jag gick. Surt såhär efteråt eftersom jag faktiskt hade som mål att komma över 190 p den här gången. Hade nog kunnat göra det om jag skärpt till mig lite. Men det var lite svårare omständigheter än vad jag räknat med, tex ledde tävlingsledaren oss förbi skrivaren domaren och en till person så nära att det blev väldigt svårt för människoälskaren Hjinx.
Jag känner igen en trend sedan första tävlingen- Hjinx blir lite klistrig i positionen på tävling. Därför fick vi ”tränger” idag. Jag kände hur jag ville sätta om henne inför momenten för att hon satt och lutade på mig. Jag tror att hon liksom övergör det för att det är massa roliga saker/människor hon egentligen gärna hade undersökt. Blir fröken duktig och visar att hon förstår att hon ska vara nära så att säga. Hade naturligtvis avhjälpts om jag hade gått fortare, varit rappare. Jag slarvade i en helt om då jag tänkte för mkt på att jag skulle försöka komma längre bort från ”personalen” så hon faktiskt kom ur position. Illa. Vi kan så mycket bättre i alla förflyttningsmoment!!

En till erfarenhet jag gör från dagens tävling är att inte tramsa så inför moment utan gå iväg, starta momentet även om hon sitter och tittar på den roliga tävlingspersonalen. För hon kan det! Nu fick jag tveksam start på ett moment för att jag tänkte att jag skulle samla henne innan vi gick iväg trots att tävl.ledaren sagt framåt marsch. Skärpning Lina på flera punkter alltså! Jag är jättenöjd med hur jag inte tittar på henne, rör mig i inkallningsmomenten. Det tycker jag är så fult när föraren tittar ned på hunden då den kommer in till sidan.

Men det var svåra förhållanden- ingen som helst vistelse i hallen innan det var dags. Man kallades in en och en och fick stå utanför och huttra. Hade ju räknat med att spendera tävlingen inomhus så att säga. Jättetråkigt att inte få se de andra ekipagen och ingen möjlighet till uppvärmning, känna av hallen/underlaget. Jag behöver egentligen gå igång Hjinx i foten för att hon ska komma in i hennes bästa takter.
Jag blir lite tveksam huruvida jag kommer kunna tävla som planerat om en månad med tanke på vad stel jag känner mig nu. Lite är ju magen ivägen också, siktmässigt. Men skulle gärna ta LP:t innan lillebror kommer.

Tack snälla Annica och Hippi som även denna gång stod för sällskapet, filmningen och supporten! Vinnande koncept tydligen 😛

Fina priser; 12 kg hundmat, leksak samt presentkort på 45 min hundmassage!

Betygen:
Plats 10
Tandvisning 10
Linförighet 8 tränger, fin kontakt, sitter bakom
Läggande 8,5 framföring tempo
Inkallning 10
Ställande 9 tveksam start
Apportering 10
Hopp över hinder 9,5 hund i förare ingång
Helhet 10