Man vill ju inte försäga sig men åh vad härligt det är med sista dagarnas sol! Och att det medför att snön smälter! Bara och bitvis torra asfaltsvägar och flera kvadratmeter gräs i skogsdungarna runt om! Tyvärr finns ju fortfarande överhängande risk för snöåterfall men det kan vi välja att bortse ifrån.

Nästa tävling kommer gå inomhus, i Stockholms hundarena med typ idrottshall-golv utan halk. I ridhuset missbedömde Hjinx underlaget i inkallningen. Hon trodde att hon skulle behöva slira in så som hon har behövt göra ute på isen. Därför tar jag nu tillfället i akt och tränar inkallningar på barmark. Hon har nog greppat nu att hon inte alltid halkar.
Jag har märkt av att hon inte satt/lagt sig lika bra på barmarken, snabbare med snö under. Därför har jag utmanat henne även där och idag gjorde hon ett fantastiskt läggande på asfalten.

Har kört lite inomhus också och det som är så roligt att se är hur effektivt hon stannar i ställande under gång. Hennes teknik syns på det hala golvet för när jag vänder mig om står hon nästan halvvägs ned i lekställning för att hon skjuter ifrån så med frambenen då hon stannar för att verkligen tvärnita <3

Jag har tränat mig själv också på att gå vidare på precis samma sätt i ställande och framför allt läggande. Det känns skitkul att faktiskt kunna satsa på perfekt utförande, inte bara att klara momentet så att säga! Samma i foten, jag är så glad över hur otroligt fint hon går, hur hon anstränger sig att verkligen gå perfekt!

Det kommer dock vara en väldigt störig och högljudd miljö i hallen som innebär nya svårigheter. Fresstylelandslaget ska träna samtidigt som tävlingen och som det ser ut på PMet kommer det vara två klasser samtidigt. Får se hur Hjinx fixar det!

Fortsatte också träna på rutan och apporten idag.

20130307-192700.jpg