Körde genom ettan med Hjinxenpinxen nu på kvällen.  Hon är anmäld till lydnadsprov men ska verkligen försöka att inte låta det påverka. Annars brukar det göra mig till en sämre hundtränare. Vill för gärna att det ska gå bra på träningen. Men ska försöka att inte lägga in för mkt känslor i det utan bara fortsätta ha roligt! Och träna smart. Platsliggning inser jag nu efter att ha testat lite att hon inte riktigt förstår vitsen med. Hon undrar vad vi gör/om hon gör rätt. Så det ska jag träna dagligen fram till provet. I övrigt ska jag nog inte träna så många pass i veckan eftersom det oftast inte blir mer än varannan dag i normala fall. Jag ska bakåtkedja och vara övertydlig med hur momenten går till. Belöna massor, gärna med kropp och röst först, innan hon får ta leksaken.

Inledde med lite fot, tyvärr utan koppel för sådana ligger i lådan i hallen mer eller mindre för jämnan så de låg där även nu. Har testat med kopplet några gånger tidigare och tycker inte hon påverkas åt något håll.
Hon går fint men jag ska ta med mig att jag ska gå igång henne lite innan det är vår tur för efter att jag påmint henne lite så går hon mer konstant i positionen.
Jag har lite svårt med att bestämma mig för hur jag ska röra mig i vänster om marsch. Jag vill INTE få neddrag för trängning för jag tycker inte att hon tränger. Men sist jag tävlade (lydnadsklass 2 med Spookie, förstapris) så fick vi neddrag för trängning i vänster om marsch vilket jag inte riktigt håller med om. Men Hjinx går bättre än Spookie….Vi får se helt enkelt… Snyggast av allt är när hunden gör framdelsvänding i vänster om marsch precis som de gör i vänster om halt. Ni som rider vet vad jag menar… Men det känns som om jag inte vill kräva det av henne ännu. Det blir i eliten sen 🙂
Men OJ vad jag är nöjd med hennes fot i dag! Så himla duktig!! Hon gick med kinden mot mitt lår som ett plåster i skritt och ökar till trav utan att lämna positionen i språngmarsch, vänder väldigt bra. I mina ögon värt en klar 10:a och jag kan bara tänka: Åååååh vad jag önskar att hon någon gång framöver kommer kunna gå så även i tävlingsmiljö! Jag vill liksom bara visa upp henne, och hur duktig hon är 😀

Tyvärr blev det en nit på ligg under gång i kväll, kanske var jag inte så samlad som jag bör ha varit, vet inte om jag kunde ha påverkat. ELLER, kommer på nu när jag skriver att det kan nog ha berott på att hon för ovanlighets skull inte hade släppt intresset för bollen som vi lagt på backen….det var nog därför! Det känns skönt att jag kom på det 😉
Nästföljande gick bra. Jag är noga med att inte göra många rep vilket jag är nöjd med. Jag gjorde en korrekt av varje position hela momentet och sedan två ligg och ett stå där jag belönade med kastad boll bakåt direkt. För att förstärka att det är kanonbra att hon stannar så omedelbart och fort.

Inkallningen gjorde vi två av då hon i första satte sig en gnutta långt ut, utebliven belöning och direkt på den andra inkallningen som blev perfekt.

Ställandet: naglade tassar i backen. 🙂

Apporteringen grävde jag lite i idag. Försökte få henne att förstå att jag inte uppskattar att hon flyttar ut tassen då jag tar apporten. Tror det gick in fint! I det här momentet är hon väldigt störningskänslig. Så om något plötsligt ljud kommer på tävlingen eller så så tror jag det finns en risk att hon släpper apporten. Hon verkar ha lagt sig an ett ticks att titta bakåt utåt då hon fått apporten. Prasslade jag lite i jackan vände hon tillbaka huvudet. Det får bli nästa perfektionistgöra 😉 Tror ändå hon skulle få riktigt fina poäng här.

Hopp över hinder, lite samma som inkallningen. Gjorde två eller tre rep då den första ingången blev aningen slarvig. Tror det kan bli toppoäng här.

Sen gjorde vi platsliggning. Ja…som sagt…måste träna. Det känns som att hon undrar vad vi gör, om det ska hända något snart, om hon gör rätt/fel. Hon har inte riktigt fattat att kriteriet är att ligga STILL. Så jag gjorde en fullång (2 min) där jag med rösten korrigerade henne varje gång hon rörde sig. Gick tillbaka och tränade på utdraget uppsitt. Sedan körde jag två eller tre rep där jag gick och ställde mig så pass kort att hon låg blickstilla hela tiden. Tror det kan vara en bra strategi- att öka tiden under veckan, säga ap-ap när hon rör sig. Då kommer hon nog fatta. Hon känns mkt säkrare i uppsittet nu än tidigare.

Min DUKTIGA lilla hund!!