I dag har Prime från B-kullen varit ute och träningstävlat med matte Kerstin! Trots att Kerstin kände sig lite opepp blev det ett fint program tycker jag! Det har just tänkt om kring fria följet och det ger Prime ett osäkert utförande, men de kommer igen när de nya kriterierna fallit på plats i den lilla pudelhjärnan! 🙂 Gruppmomenten sitt i grupp och platsliggning gjorde han felfritt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KvSYiHS9E_g&feature=player_embedded]

I kväll åkte jag till Väsby BK och återförenades med min lilla Spookietookie och det firade vi med ett härligt pass lydnad i mörkret. Det var kanonbra störning då agilitysektionen var på klubben och flyttade hindren till skåpbil för vidare transport till vinterträningslokalen. Spookie var väldigt glad och duktig och det var ett roligt ganska kort pass vi körde!

Sam tog jag tillfället i akt att träna störning med då det var så mycket människor som rörde sig på planen. Han skötte sig bra men vid ett tillfälle då en kompis gick med sin valp över planen ganska nära så släppte han helt fokus i linförigheten och släppte positionen helt och hållet. Inte bra men heller inte oväntat.
Innan lydnaden och innan allt folk kom och plockade bort hindren så tränade vi lite på dem också! Platta tunneln gör han helt utan tvivel!! Och slå på trissor – han gjorde ett  helt slalom med jättebra sug framåt med rätt ingång och utan att titta på mig och faktiskt med riktigt hygglig fart!!! Jag som inte trodde vår lilla träning med leksaken framför 4 pinnar gjorde någon nytta! Men uppenbarligen gjorde den det!! Så det var ett liten ess han plockade fram ur ärmen, väldigt välkommet! Duktiga grabben!
Körde ett väldigt kort pass med båda hundarna men allt gick kanonbra!