I dag har Spookie varit med min kompis Annica till Ludvika och debuterat på agilitytävling!! Spookie känner inte Annica särskilt bra och tvärtom så det var en bedrift bara att de körde ihop! I veckan har Spookie varit hos Annica och tränat, mestadels slalom då Spookie inte hade hunnit få någon självständighet eller vidare säkerhet i det hindret ännu utan hon var väldigt beroende utav min placering och att jag stöttade upp henne hela tiden, inget flyt så att säga.

Vi jobbade på läxa med bara 4 pinnar och externbelöning framför sista pinnen några dagar innan Spookie åkte till Annica och det gjorde underverk!! Helt plötsligt struntade hon i att titta bak på mig hela tiden och fick sug framåt och även ett helt nytt eget tänk! Annica jobbade vidare på det under veckan och dagen innan tävlingen gjorde hon hela slalomet med 12 pinnar tävlingsmässigt! Hon har en lägre fart nu än tidigare men betydligt större säkerhet och vetskap om hur hindret ska tas. Farten kommer tillbaka med tiden!

Det gick jättebra på tävlingen men tyvärr ville hon inte springa genom platta tunneln så Annica hoppade över den och då blir det ju disk. Att hon inte tog platta tunneln är jag inte förvånad över. Det är en sådan grej som hon fortfarande kan göra. Hon har inte tränat på mer än två olika tunnlar och det känns som det var nyligen hon faktiskt lärde sig det hindret. Sen hade vi ju en incident kan man säga då jag råkade skicka in henne i den då det låg tungt med vatten så det blev tvärstopp. Men fördelen med det är att jag lärt mig att vara väldigt noga med att se till att släpet ligger helt perfekt innan hunden ska dit!

I övrigt var hon väldigt duktig. Var egentligen bara direkt efter slalomen som hon blev lite ställd; Här ska det komma belöning tyckte Spookie, vis efter veckans träning men nähä vi skulle visst fortsätta till tunneln, okej då! Sen tänkte hon suga in i slalomen igen på vägen förbi det på upploppet! Lilla sötisen, inte alla hundar som tjuvar mot slalomet haha! Tyvärr kom inte starten (3 hopphinder stående 90 grader från slalomet) med men enligt Annica blev starten jättebra.  Spooks satt och laddade med viftande svans och pep sedan iväg på ”Kör!” Hade inga problem med ingången till slalomen trots att den kom efter en 90 graders vinkel från de inledande hopphindren!
Det är bara en sådan knäppis som Spookie som känner sig tvungen att hälsa på en funkis mitt i hahaha
OM Spookie hade tagit platta tunneln så hade det räckt till en pinne!!!
Här är filmen!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_Pg_OyfysJw&sns=fb]

Tack snälla duktiga Annica för allt du gjort under veckan och för den finfina kontaktfältsnedgången du gjort och låtit oss låna! Stort grattis återigen till Dellas uppflytt och vinst! Jag lovar att träna massor med KF och även vänja henne vid cirkelträning och gå runt! Just hit me with läxor 😀