Efter massa tjaffs med bil och barnvakt kom vi äntligen iväg för att träffa två kompisar Anna och Annica och bordercolliesarna på Väsby BK i går kväll för att utbyta träningstips! Jag insöp agilitygrejer jag ska träna med och i gengäld gav jag lite träningstips i lydnaden!

Spookie och jag blev kommenderade i fria följet och Spookie gjorde ett väldigt bra jobb!!! Jättenöjd är jag! Inget utav den sega starten i språngmarschen syntes av trots att jag rivstartade lite med flit, kanske är det det som gör att hon hänger med fortare. Att hon märker av skillnaden i hastighet tydligare om jag verkligen kutar iväg. Jag går ganska snabbt med henne i grundtempo nämligen… Jag skulle behöva shapa heltomsvängarna för hon är lite för vid i sitt bakbensarbete där tycker jag. (Jag vänder med hunden på insidan) Huruvida jag borde byta och svänga med hunden på utsidan istället är frågan. Det är ju svårare för hunden att svänga på insidan, de får jobba mer med bakdelen. Men samtidigt tycker jag det är snyggare och jag tycker risken är större att hunden svävar ut i högerheltom på tävling än om man stänger in dem i vänsterheltom. Med lite riktade klick kan jag nog påminna henne om att jobba tajtare med rumpen!

I övrigt sparade jag Spooks till agilityn med Annica efteråt. Det var  jätteroligt att se lilltjejen springa med någon annan!! Hon var så duktig och hade inga problem med att byta förare även om det såklart är som att läsa en bok på ett nytt språk.

Fick känna på Della, fröken Bordercollie också. Vi shapade fram ställande under backa. Hon bjöd superfint trots att det var nytt att bara att gå rakt framför mig och inte försöka komma in i fotposition. Med några klick det det dock lite tydligare för henne.  Sen var jag elak och tänkte byta och köra ligg som hon först faktiskt hade erbjudit med det blev lite för svårt för damen så nu vet jag det att SÅ tuff kan jag inte vara med henne på en gång. Men det var då inte långt i från! Älska attityden! Det blev ett pass med väldigt mycket känna efter, testa var någonstans hon befinner sig. Ska bli kul o fortsätta lite mer strukturerat! Annica har jobbat superfint med linförigheten och tandvisningen (handtarget)! GUD så fint hon gick!! Kanonbra grund att bygga på!! Överhuvudtaget har hon väldigt god grogrund.