…än i går på kennelträffen. Körde ett pass med både Spookie och Sam. Spookie är lite off just nu. Känner inte riktigt igen henne?!?! Eller inbillar jag mig?! Nåja jag gjorde det lätt för henne idag för att någon gång försöka vända den dåliga trenden som varit de senaste dagarna. Apporteringen har jag lyckats förstöra så nu gick vi tillbaka rejält. Testade inkallning med stå med lite nytt tänk tack vare kennelträffen igår. Funkar kanon, Kerstin 🙂 Men hon börjar nu veta att det är stå som gäller…så hon saktar in själv om jag inte säger något kommando. Brukar du avhjälpa detta genom att variera med raka inkallningar? Eller ger du bara ståtecken om han springer tillräckligt fort?
Mesta och bästa träningen idag blev platsliggning. Då behöver man inte vara pigg haha. La båda hundarna med 5 meters mellanrum och gick och gömde mig korta stunder på olika ställen runt om kring dem. Gick tillbaka då och då och tappade godisbit mellan deras framben. Sedan satte jag upp en åt gången. Duktiga vovvar!

Sam och jag jobbade vidare med foten. OJ vad belöningsplaceringen jag kom på förra passet gör nytta!! Han har inte bara bättre position, han har betydligt mer fokus och förväntan, inte går och tråkar och flyter ut som han gjorde i början!! Nu börjar det likna det fotgående jag vill ha! Men som alltid med det momentet är det mycket kvar att jobba på! Körde ett långt rep med spontana stå under backa. Han var duktig. Körde även lite apportträning.

Sen ringde pappa Henke och sa att Nova vaknat och han ville åka och fiska. Så då fick vi vara klara.