Jag har hunnit med pass 7 och 8 med slalomträningen i går och idag. Pass nummer 7 var lite grand av ett genombrott även om det blev mestadels fel. Men jag kände att det var dags att komma över den höga tröskeln till rakt slalom. Så jag sänkte kraven på tempo och teknik och jobbade vidare även om det blev fel, mixade in lite vanlig locka och leda träning. Så att hon skulle förstå att det var dags att sluta leta mellanrummet och börja svänga mer på kroppen.

Som väntat blev det mest fel men i slutet av passet kändes det som att polletten damp ned. Hon klarade ett helt (12 pinnar) rakt slalom för första gången.

Dagens pass nr 8 har gått riktigt bra! Till skillnad från i början av träningen, när det fortfarande var två alléer och det i princip var 100% lyckade rep, accepterar jag nu att vi får ta många fel för att kunna belöna när hon lyckas. På så sätt kommer hon förstå bättre hur det ska se ut. Hon tycker det är så pass kul träning att hon inte går ner sig. Blir det fel för många försök byter vi håll eller sida, eller pausar kort. Igår sköljde jag henne med trädgårdsslangen då och då. Det var bra pauser och svalkade av henne.

Om man tänker på att hon för 8 pass sedan inte visste vad slalom var så får man nog impas lite av hur duktig hon är på ingångarna, tempot och att tekniken ser riktigt lovande ut!

Eftersom jag ser hur bra teknik hon får och med tanke på det snabba avancemanget måste jag säga att jag är väldigt nöjd med träningssättet med alléer. En nackdel upplever jag dock med mellanrumssökandet. Nämligen att hon letar mellanrum istället för att riktigt förstå att varje port räknas. Det skulle jag nog lättare komma ifrån om jag hade haft riktigt slalom att träna med och inte separat fästa pinnar från rusta eftersom de sistnämnda är nästan omöjliga att sätta helt rakt efter varandra och lodrätt. Springer hon en gång så lutar de lite åt sidorna sen. Det skulle funkat bättre om spikarna på pinnarna varit längre.

Jag skulle nu behöva träna på ett riktigt slalom med skena. Jag får nog vänta mig ett eller fler steg bakåt i träningen då vi testar riktigt slalom. Men hoppas hon generaliserar det hela kvickt. Tekniken kommer nog sätta sig bättre på ett jämnare och stabilare slalom.