Vilket fantastiskt härligt pass på BK vi fick till i kväll! Spenderade dagen på sjukhuset med älskling men efter att hon fått blodtransfusionen efter narkosen blev hon sitt lyckliga underbara jag och vi hade en supermysig avslutning i bilen hem och hemmavid på en mindre rolig sjukhusdag! Hon är en sådan kämpe!!!! Det är som den ljuvaste musik och allt annat stannar upp när hon skrattar!

Mormor har längtat efter henne i några dagar och därför kändes det som ett bra tillfälle för barnvakt ikväll. Underbart glad i humöret som hon var och vädret var kanonbra för hundträning (mulet). Där har vi förresten två till tappra tjejer som väntar så snällt och lugnt i bilen medan vi är inne och nöjer sig med rastning och tilltittning då och då! Men jag får ändå alltid dåligt samvete så att kunna fylla det med en stund på BK är ro för själen!

Började med Spookie som blev jätteglad när hon märkte vad som var på G! Vi övar just nu på svåra slalomingångar. Jag använde mig av ett hopphinder ett kort slalom på 4 pinnar och en godisskål. Sen vinklar jag och placerar hopphindret lite olika. Hon fixade alla övningar och jag är såååå nöjd med henne! Tex klarade hon att hoppa och springa ut och svänga 180 grader och ta slalomingången helt själv! Det kräver ju att hon är riktigt med på att hon måste runda första pinnen på utsidan! Hon var sååå duktig!! De senaste passen har jag varit missnöjd över hennes kämpaglöd. Men idag kunde vi hålla på länge och hon tappade inte orken eller suget! 😀 Jag tror att det är pga värme. Efter slalompasset fick hon vila en stund medan jag körde med Hjinx.

Spookies pass nummer två började jag med kontaktfält! Det står ett särskilt hinder för sådan träning på klubben. Det är låg historia med en balansnedfart i ena änden och en A-nedfart i andra änden! Kors i taket- hon gjorde 2 på 2 av RIKTIGT bra redan från början! Härligt!!! Problemet är snarare att hon stannar utan att trampa på gräset, dvs ett par decimeter för högt, upp än det klassiska att de hoppar för tidigt. Vi har tagit bort targeten helt då det funkar så bra med den men katastrofalt utan den. Känns som det bara krånglar till saker och ting. Min kära kompis och coach kom fram till att hon är styrd av mig och hur jag gör. Skulle behöva hennes vakande öga igen! Men över lag är jag glatt överraskad och stolt över dagens prestation! Det var MYCKET fart, jag kutade och hon kutade som en iller, så pass att hon vid ett par tre tillfällen kom i rotation och for av hindret. Men det bekom henne inte utan ville mer. Jag var dock noga med att belöna massor då hon klumpade sig för att det inte skulle bli läskigt! På slutet ökade jag på belöningen; bytte från torrgodis till leverpastej. Leverpastej är som bränsle för Spookie 🙂

Sedan avslutade vi med ett par plattunnlar till leverpastejsskål! Duktig var hon! Sen körde vi lite hinder i följ bland annat långhopp bara för hennes minnes skull och hjälp vad hon bjöd! Jag ropade och hejade på som en tok och du ska tro att jag var både svettig, torr i halsen och att huvudet dunkade lite av vätskebrist när vi var färdiga! Vi delade på en vattenflaska och gick glada till bilen. Fast jag haltade mer. Min höft är inte. ett. dugg. bra. 23e maj ska jag till sjukgymnast.

Hjinx då?! Åh lilla vappis vad hon är duktig!!! Vi tränade på stadga i starter dvs att hon ska stå kvar trots att jag går iväg, ställer mig i startposition, väntar, byter sida etc och sen ”kör!” Hon är jättetaggad och jätteduktig!
Vi klickade också däcket. ”Oj” när hon sprang bredvid och megabelöning då hon sprang genom ringen (don’t worry, helt i markhöjd, inte farligt för valpben)
Vi körde också några raka tunnlar i samband med startträningen.
Bästa av allt; HJINX KAN PLATTA TUNNELN HELT SJÄLV!!! Stolt 🙂 Och hon är så rolig att träna med, det känns som att BC verkligen är min ras och i synnerhet den här klipska, sansade, köriga och föriga collien! <3