Idag har jag och hundarna varit i Västerås på agilitytävling i hoppklass 1! Det var två lopp så vi hade chans på uppflyttning.Spookie var jätteduktig och glad! Hon är verkligen så trevlig att ha med på tävlingsplatser! Glad positiv, lugn när hon ombeds och kör gasen när det är hennes tur! Vädret var strålande. Sol men inte för varmt för hundarna!
Det blev en pinne i första loppet! Hon kom 5:a av 53 startande! Jag fegade lite på slalomet genom att inte våga springa men jag tyckte det kändes våghalsigt nog att göra en högerslalom! Spookie har nog egentligen ingen bättre eller sämre sida men jag tycker själv att det är mest bekvämt att ha henne på vänstra sidan. Nästa tävling ska jag lita mer på att vi faktiskt har tränat upp en riktigt bra säkerhet i det här hindret och springa på! Jag hade tänkt hinna med ett blindbyte på den böjda blå tunneln som blev ett viftande bakombyte istället men det löste sig ju ändå! Jag är NÖJD över dagens resultat, särskilt med tanke på att vi inte kunnat träna någonting alls sedan sista tävlingen!

Senare på dagen då det var dags för lopp nr två var Spookie alldeles för trött. När hon blir trött i agilityn så gör hon medvetna fel. Hon springer ut, skiter i vad jag säger, ser ut som om hon ser något eller känner något i näsan som gör att hon måste lova ut. Så det blev fetdisk men jag tog tillfället i akt och kutade in i slalom och det blev en väldigt fin och säker slalom där hon tyvärr hoppade sista porten. Men det kändes mindre viktigt.

Spoookies son Rocco med matte var också där, samt kompisarna Annica och Emma! Tack Sofia för trevligt sällskap i bilen och på plats! Och så himla snyggt jobbat! Med tanke på vad kort tid ni tränat och att ni redan är ute och tävlar och faktiskt presterar också är härligt! Med lite mer hindersäkerhet så kommer ni bli farliga 🙂

Och som vanligt presterade Annica och Della och tog hem sista pinnen i hoppklass! GRATTIS! Lilla Zorro fick också vara med i dag och visade att även en mysfarbror i sina bästa år kan springa gilliti.

Hjinx var med och skötte sig så himla bra!! <3 Vi träffade hennes kullbror Håkan där! Det var skoj att se brollan! 🙂

Engine Uncle Fester ”Binks” och duktiga matte Gunilla har i helgen varit på dubbelutställning i Roskilde, Danmark och kammat hem inte mindre än två cert, ett cacib och två BIM!!! Grymt stolt är jag över er! Proffsigt klippt och framvisat!

[slideshow]