I kväll har jag och Spooks varit i ridhuset på agilityträning! I dag var det en hel drös med folks där!

Det var tre kombinationer av hinder!

1: hopp rakt mot balansen så 90 graders vänstersväng mot hopp sen 90 graders vänstersväng mot tunnel in under mitten av balansen och så 90 graders högersväng mot ett hopphinder. Det svåra med denna övning var helt klart att hinna springa runt balansen och hinna upp för att visa på hopphindret i slutet innan hunden hunnit komma ut ut tunneln och möta upp en. Jag tyckte också det var en svårighet att behöva lämna henne på mitten av balansen för att kunna runda tunneln.
Först vad Spookie rädd för balansen, hon trodde det var gungan och den har gått dåligt på sistone. Men hon kom faktiskt över den rädslan hör och häpna så i slutet kunde jag kuta på och också våga lämna henne och springa runt tunneln. Hennes kontaktfält var inte så bra, hon stannade mycket för tidigt, liksom fortfarande uppe på hindret. Men det var länge sedan vi körde kf nu. Vi lyckades få till slutet på kombinationen riktigt bra då hon hade bra hindersug så jag kunde skicka henne över hindret och in i tunneln ganska bra och själv hinna få försprång runt balansen!

2: raksträcka hopp däck långhopp slalom
Det gick UTMÄRKT! Riktigt mycket fart och framför allt 100% rätt på slalom oavsett vilken sida jag sprang på!! Succé!

3: hopp hopp>runda tillbaka och ta hopphinder nr 3 från samma sida som de två första, tredje stod som staket bredvid 2an sedan vidare mot hopp>gå runt mot gungan!
Den här övningen var ganska svår märkte man på de andra ekipagen men jag tycker vi fixade den riktigt bra! Det kändes liksom naturligt och Spookie lyssnade jättebra, svängde bra och tajt! Hon var inte ett dugg rädd upp på gungan som vi hade hjälp med; en tjej stod och höll upp den så att den inte rörde sig. Spookie kunde springa upp till slutet och få äta godis och sedan bli nedlyft!

Efter agilityn körde jag lite kort lydnad med mycket störning i form av lösa hundar och lösa folk 😉 Foten kändes stabil men fick en del bommar på vänsteomhalt MEN även väldigt många snygga!! Känns som att det lossnat! RIKTIGT snygg elitsprångmarsch med halt under snabb språng!!
Ett GÖRSNYGGT läggande under gång fick jag!! Smack sa det så hade hon ramlat ihop som ett korthus!
Körde plats genom att lägga henne bredvid en hund som låg och gå ut och tillbaka två gånger. Fokus på att kunna gå lååååångt i från henne enligt de nya reglerna.
Körde en inkallning som gick strålande trots att två pappisar gjorde utfall mot henne där hon sprang (hon verkade inte märka det haha) Fjärren var inte vad den bör men så var hon ju trött också 🙂

NÖJD med dagens Spookie!!