Jag hårdtränar med Spookie just nu på flera olika plan. Känns som jag borde passa på när det går, dvs innan valphuliganen kommer och jag börjar plugga!

I går körde vi mycket slalomträning och även ensam hemma träning två gånger.

Idag har jag hittills kört ett pass antiskall/besöksträning, filmat och tillsammans med coachen kommit fram till vad som var bra och mindre bra. Jag ska införskaffa en trådlös ringklocka. Då kommer träningen att bli betydligt bättre och smidigare. Jag skulle nämligen behöva vara ledig till att belöna eller korrigera samt få henne in i buren med en gång. Just nu annonserar jag ju väldigt tydligt vad det är som händer genom att jag måste gå till dörren och jag drar henne mot dörren eftersom jag inte hinner därifrån fort nog. Jag vill ju inte springa heller eftersom jag vill att Spookie ska befinna sig i en lugn sinnesstämning när det ringer på dörren!
Jag kände efter det här passet att jag var ganska villrådig. Jag gillar inte att hon gnäller när jag går ut, känns som det är absolut tvärt emot det jag vill framkalla med tanke på ensamhemma-träningen. Jag fick tips om att ta det lite lugnare mellan repetitionerna och försöka höja intresset för godisbelöningen så att hon inte ska kunna tolka klapparna,goset som ömkning.

Sedan gick jag ut för ett kort pass slalom för att kunna filma och sedan analysera när/varför hon går ur. Det är vid andra porten då hon inte reglerat farten in i hindret bra nog. Det är också sista porten hon hoppar och det beror i största sannolikhet på att hon försöker slarva för att fortare komma till den lockande godisskålen.
Jag ska testa att ställa godisskålen lite längre bort i från sista porten och se om det hjälper, och självklart fortsätta att visa att en ej slutförd slalom är ingen bra slalom.
Det förstnämnda problemet ska jag efter tips från coachen öva genom att ställa hopphinder på olika avstånd från hindret, ibland så att hon hinner jobba upp hög hastighet efter hindret och ibland så att hon nästan landar vid ingången. På så sätt torde hon få större förståelse för att reglera sin fart innan hon går in i slalomet.

Efter det tog vi en långpromenad; Mindre bra för min höft men herregud jag kan ju inte bli invalid på kuppen. Vi stannade på en gräsmatta och körde fritt följ! Jag var RIKTIGT nöjd med dagens prestation!! Problemet med överroterade vänsterhalter såg bättre ut idag efter senaste dagarnas belöningsplacering. Ett nytt problem som kom igår är att hon tolkat allt åt vänster som halter, dvs hon börjar sätta sig även i vänster om marsch. Men är jag tydlig med att sakta ned en tanke innan halterna så funkade det finemang!
Jag tycker hon har kommit långt i fria följet och jag hoppas att det kan hålla på tävling. Hon har fått 8½ som högst från lydnadsklass 1 och då tycker jag det såg gräsligt ut jämfört med i dag så jag får ha hoppet uppe! Det är förvisso strängare bedömning i klass två men….

Nu är vi hemma från promenaden och jag har placerat Spooks i buren för att hon ska få ligga där och lugna ned sig. Sen ska jag köra ett kort pass ensam hemma träning!