Det har tagits två stora beslut på hundfronten här hemma den senaste veckan! Ibland ska det bara få gå geschwint och man ska få ha riktig tur! Jag ser ut att ha blivit välsignad med en fantastisk fodervärd åt Sam som jag tror kommer passa honom som handen i handsken och tvärt om!! Det känns väldigt väldigt lovande för framtiden!

Jag har i samma veva som att jag äntligen kom fram till svaret på det jag gått och velat över ända sedan Sam kom tillbaka från sin första fodervärd- ska han bli kvar eller ska han få en ny fodervärd, även gjort slag i sak om valp. Har länge suktat efter att testa en annan ras än Mellanpudel. Men det är otroligt svårt att hitta någon ras man kan tänka sig när man än en gång har haft Mellanpudel och fortfarande är väldigt nöjd med rasen! Ett STORT plus som Pudel har över de flesta raser är ju det faktum att de inte släpper något hår och därtill är allergivänliga (min mamma är allergisk) plus att de är så väldigt anpassningsbara.

För lite mer än ett halvår sedan gjorde jag en ny bekantskap med en tjej, Annica som skulle visa sig vara en riktig guldklimp! Min goda vän Emelie har jag känt i en hel massa år nu och hon är någon som jag alltid kommer vilja ha i mitt liv, hon är en riktigt bra människa. Annica verkar vara i samma liga och det är verkligen underbart att få sådana vänner i sitt liv! Denna Annica har fått mig att verkligen rannsaka mig själv och mitt hundägande och även fått mig att förstå att jag visst fixar bordercollie. Så tack vare henne har jag nu vågat ta steget mot en BC, något jag suktat efter till och från ända sedan <3 Milton (1998-2011) var ung! Det kommer bli så himla roligt! Jag tror det kommer bli en fantastisk duo Spookie och Hjinx! De bästa av två världar! Och när jag så kom fram till att jag skulle ha BC och började fråga runt efter bra kombinationer och uppfödare, ja då blev jag varmt rekommenderad från flera håll (Tack Anna för att du var så påstridig hihi) denna kullen/uppfödaren och turen var åter igen på min sida; Det fanns en liten tös kvar otingad trots att de hunnit bli 6 veckor, på grund av ett återbud! Lycka!

Att jag nu ser ut att få ett fantastiskt samarbete kring Sam är ju bara så skönt! Jag kommer få ha kvar denna pärla i mitt liv men på den nivån som det först var tänkt då jag satte ut honom på foder första gången! Känns som att ordningen kommer bli återställd i och med detta! Det är en otroligt duktig tjej som kommer att ta honom. En lugn och otroligt kunnig kvinna som har massor av erfarenhet av hundar i alla dess slag. Hon är aktiv inom brukshundsklubben och har tränat och tävlat allt i från jakt, agility, lydnad och spår till tjänstehundar. Två lydnadschampions har hon fått fram och mer därtill! Vi har samma tänk kring hund och Sam kommer på ett riktigt lyxliv hos henne! Åååå så glad jag är!! Jag tror vårt samarbete kommer bli kanon!!

Att jag också tagit tag i mitt liv på annat håll är också skönt! Jag kommer from den 16e januari börja plugga och målet i det långa loppet är att komma in på sjuksköterskeprogrammet för att i slutändan kunna utbilda mig till barnmorska! Det är ett yrke som jag tror jag kommer kunna trivas med och brinna för! Äntligen har jag kommit fram till något konkret! Det känns skönt men också väldigt väldigt svårt och nästa ouppnåeligt. Men jag får verkligen kämpa och jobba på självkänslan. Jag har alltid haft lätt för att plugga men det är bra länge sedan jag satt i skolbänken så det gäller att kämpa nu så kommer jag nog in i det!

Samtliga bilder på collies nedan är lånade och fotade av Ann Björkenius, WindAnn’s kennel.


Hjinx 6 veckor gammal den 31 december


Hjinx 5 veckor den 25 december


Hjinx 4 veckor den 14 december


Här är hon 3 veckor gammal, den 10 december


Lillan 2 veckor ung, den 3e december


Blott en vecka, 27e november


Lilla Hjinx alldeles nyfödd den 18 november


Pappa Key


Mamma Cissi


Och en bild på finaste Sam