Annica har ju varit så snäll och byggt en kontaktfältsbräda åt oss så att vi ska träna inomhus på 2 av/2 på! Tyvärr insåg jag att den var lite för hal idag, så måste fixa det innan jag kör mera. Vill ju ge hundarna ett mer rättvist utgångsläge!

Nova var hygglig att sova länge idag så jag hann med både de måsten jag hade och lite träning med KFbrädan.

Det dök upp lite frågetecken kring belöningsplacering när jag körde så var tvungen att fråga coatchen 🙂
Jag märker Spookie tittar mkt på mig och har därför svårare när jag finns bakom henne, då trillar rumpan av så att säga för att hon vänder sig för mkt. Sen poppade det upp i minnet något om att jag fått rådet att inte skulle låta henne gå upp på brädan själv utan att jag skulle bära dit henne hela tiden och det fick jag bekräftat av Annica sen. Jag kan även låta henne hoppa upp i soffan vid sidan av brädan.

Det som funkade sämst var då jag var på hennes vänstersida och bakom henne. Bäst funkade det då jag var på hennes högersida och mera framför henne. Jag varierade med att belöna på plats när hon stod kvar på musmattan med godis med att lägga godis framför som hon fick gå fram till om hon gjorde rätt. Jag varierade även med att gå/småskynda förbi henne och kasta boll på varsågod. Men framöver ska jag vara mer konsekvent med belöningen- den ska alltid ligga framför henne för att hon ska få en känsla av igenkänning. Jag ska inte variera belöningen förrän hon är helt oberoende av var och hur jag förhåller mig till henne.

Jag känner att jag inte riktigt vill avgöra något efter det här passet eftersom jag upplever att hon inte får en fair chans med tanke på att hon inte får fäste. Jag är nöjd men tycker det är lite svårt att vara strategisk men nu efter att jag frågat Annica är det lite klarare. Jag tycker hon var duktig och modig för att vara så halt och att vi var inne där hon har en mycket lägre växel automatiskt.

Sam var duktig han med men har inte alls tänker märker jag, men så har han ju aldrig tränat två på två av, det har jag faktiskt gjort med Spookie tidigare. Han trodde att det var okej att trampa efter att han ”ramlat” av med rumpan, typ ”jag går ned från den här brädan så att jag kan targettrampa” haha Men efter bara några klick så fattade han galoppen så med lite mindre halk kommer han nog fatta fort! Med honom körde jag pipbollen utlagd för han är så het på leksaker och har bra förståelse för att vänta på varsågod. Han var inte ett dugg osäker trots att han också halkade som 17. 🙂

Film på första passet…ska filma då vi bättrat på förutsättningarna också och jag har klarare för mig hur det hela ska gå till!
När jag filmade när Sam gjorde stängde tyvärr kameran av sig utan att jag märkte det…men spelar inte så stor roll eftersom jag känner att jag måste fixa underlaget innan jag tränar vidare….så kan filma när det finns bättre förutsättningar!
http://www.youtube.com/watch?v=h97OLMGKuaU