Förra helgen åkte jag och lilla familjen ned till svärföräldrarna i Göteborg och hälsade på! I samma veva passade jag på att åka på utställning med Sam. Hans hunddata ser ju löjligt dålig ut och står inte i proportion till hundens kvalité what so ever så jag hoppades äntligen få ett mer rättvist resultat. Det måste jag väl säga att jag tycker jag fick just för dagen.  Det var en mördande konkurrans, 17 hanar anmälda i rasen. Löjligt många alltså. Och överhuvudtaget väldigt mycket fina hundar.  Och Best In Show blev en mellanpudel.

Resultatet blev 4 i unghundsklassen med CK, oplacerad i en enorm bästa hanhundsklass. Ett resultat jag annars skulle ha varit väldigt missnöjd med men med tanke på hur det ser ut på hunddata och konkurrensen så var jag nöjd över vårt CK idag! Sedan blev han SAR-BIS-3 också! Hade kanske kunnat räcka lite längre ändå men Sam blev ofokucerad och skulle helt olikt honom hålla på o sätta sig, nosa sig på benet osv just precis då domaren gick förbi honom. Mycket olämpligt och orutinerat. Men sådant är livet. Sams absolut starkaste sida är hur han rör sig men det var inget BIS-domaren la mycket fasta på; Vi fick springa ett halvt varv allihopa tillsammans och vi kunde därför inte visa upp oss.  Lika så här var det ovanligt många jättefina SAR-pudlar av samtliga storlekar! Roligt att SAR är på frammarsch!

Kritiken av tyska domaren Ute Eberhard:
Wonderful apricot. Best head and expression. Wonderful back line, wellbuild and angulated. Moves well with nice head carriage. An wonderful ambassador for the apricot poodle.  

Här kommer blandade bilder från dagen på lillgrabben!
[slideshow]