I kväll var vi på middag hos mamma. Efter maten satte sig Henke i soffan med Nova och snabb som en pil var jag då att ta med hundarna och gå ut på en stor gräsplan och träna lite lydnad! Spookie var helt löjligt övertaggad! Hon fick spel vid i princip varje belöning och racede runt runt som en jäkla greyhound och demolerade pinnar, något tygstycke som hon hittade i gräset och sin leksak! Hon fick faktiskt spel med apportbocken också- drog en veva med den i munnen! Fniss… Men det som är så härligt med Spookie är att hon är så ruggigt lyhörd att jag bara kan låta henne göra så för jag kan när jag vill stoppa henne och få in henne och därmed kan jag bara glädjas med henne!

Vi fick till några RIKTIGT snygga rutor! Däremellan gör hon mindre rätt och dessa gånger skulle jag såklart vilja decimera.
Inkallning med fuskmetoden funkade idag riktigt snyggt….men har fortfarande inte testat längre avstånd, kanske som en klass ett inkallning. Den första apporteringen hon gjorde var bara såååå bra! Hon sprang förbi apporten en halvmeter så att hon plockade upp den på väg tillbaka, dvs inget lek, jättebra tempo in och ut och fin ingång. Sen gjorde hon några riktigt dåliga apporter också så helt tävlingsklart för en 10a är det inte. Foten gick himla bra men intensiteten som var ungefär uppskruvad till 150 dalade på långa streckor och långt stretchad belöningstid vilket jag avskyr, jag vill ju att hon går och ”hetsa” precis hela tiden. Men så är livet. Träna träna! Hon har blivit så duktig på stegförflyttningarna och halterna funkar kanon. Blir lite snett ibland då hon kastar sig för snabbt åt sidan i vänsterhalterna så att frambenen hamnar liksom passerat mitt-fram-läge.

Sam var också underbart taggad. Vi tränade vidare på förmågan att vara uppbunden. Foten var jag riktigt nöjd med idag! Han har inte en stabil position och höger om halt är han kass på. Han är inte van vid krav på så hög intensitet tror jag! Ställande under gång får jag inte alls att funka. Ex-matte säger att kommandot är stanna men jag säger stanna i olika hastighet och betoning men inte fan stannar han haha Så där ska jag börja om från scratch. Säkerheten i läggandet behövs också. Han har en sådan fräck kroppskontroll att han kan stanna eller lägga sig på en halv milisekund så det kommer bli såååå snyggt! Inkallningen gjorde han strålande idag, inga konstiga idéer som sist av att inte sätta sig. Jobbade lite med apporten. Han släpper den när jag ger den till honom i stillasittande så jag har börjat att dra ifrån och ska försöka hinna klicka just då han biter ihop för att jag inte ska kunna ta apporten från honom. Han kampar som en tok med apporten men måste ju även ha det greppet bibehållet i stillasittande läge. Klickar jag rätt så blir det också kanon!

Mina härliga små hundar!