Mina tidigare hundar

Sisterhood Zaphod Beeblebrox ”Milton”  S30251/98
f. 1998-04-02 ~ d. 2011-03-25 

Milton mitt hjärta, det kommer alltid att vara känslosamt att tänka tillbaka på dig! Du kommer alltid att vara min första hund och jag ska alltid älska och minnas dig. Du lärde mig så mycket med din personlighet; både goda och dåliga egenskaper hade du. Du var alltid vid min sida, genom både sorg och glädje i 13 år! Och trots att det är många år sedan du gick bort minns jag första gången jag såg dig som i går, en liten tuss som vältrade ut genom dörren rakt i min famn!
Du var en sådan där hund som imponerade på människor! Hur fräck lydnadshund du var med en sådan tåga och glädje att jobba med matte, så pass att en lydnadsdomare en gång höll tal inför publiken om hur fantastisk du var! I mångt och mycket är Milton idealpudeln för mig.
Tillsammans gjorde vi det mesta, och hur bra gjorde du det! Agility, viltspår, bruksspår, lydnad, handling, cirkuskonster…och du älskade det! Du levde för uppmärksamhet och var en sann personlighet! Du finaste lilla pudelängel, vila sött i frid!

Svensk Viltspårschampion, LP1, LP2, LP32:a pris i Elitklass lydnadUppflyttad till Lägre klass spår

Regenfield’s Kookaburra ”Spookie” S70227/2007
f. 2007-04-17

Spookie, min sprudlande älskvärda och väna lilla tös som jag importerade från Ungern! Hon och jag har sysslat med lite av varje! Hon har en utställningskarriär i ryggsäcken och även ett LP i lydnadsklass 1 och 1:a pris i lydnadstvåan. Viltspår har vi tränat periodvis. Agility började vi rätt sent med; 3 pinnar lyckades hon erövra. Hon har haft en valpkull, B-kullen.
Nu för tiden är hon glad pensionär hemma hos Cecilia Andersson i Stockholm.

LP1SECHDKCHFINCHEECHC.I.BJWW-08NordW-08. Startad i anlagsklass viltspår1:a pris lydnadsklass 2, 2 pinnar i hoppklass 11 pinne i agilityklass 1. Mamma till B-kullen

TheLook Revolution Neo ”Kruth” REGV1589/2013
f. 2013-07-08

Kruth som i krut men med th; på husses begäran döpt efter thaiboxaren Jörgen Kruth! Säger en del om denna gosse som kom till oss den 15 december 2013, 5 månader gammal efter att ha kommit tillbaka till uppfödaren pga första ägarens ändrade arbetssituation. Han var döpt till Neo men eftersom vår son heter Leo fick det bli namnbyte vilket gick väldigt smidigt. Kruth har samma pappa som Hjinx, fina duktiga Key!

Kruth är en ball hund att träna, otroligt snabblärd och uthållig men har ganska lätt till stress så det har varit en utmaning att balansera den hårfina linjen. Jobbar man igenom honom har han lärt sig att kontrollera överslagen. Han är hård i skallen på så sätt att han är modig, stark, arbetsvillig men är ändå väldigt förig. Vi har haft en gåshudsgenererande tävlingskarriär hittills! En sådan där hund man bara drömmer om!

Han har ett otroligt fint sätt bland andra hundar, stora som små! Artig och trevlig, ej för framfusig eller klumpig i sitt språk! Tar sig gärna an valpar eller svaga hundindivider och stöttar dessa i både lekinviter och vila. Han är en sann vänlig själ. Har gärna lekt med grannkatten och alltid engagerat sig med tålamod och glädje i alla barn som rör sig i vår omgivning.

Det han hittills visat upp som vallhund är en stark hund med trevligt användande av sitt eye. Fina naturliga flanker och jobbar gärna in mot djur också. Tar sin uppgift med största allvar men samma sak här otroligt mycket energi som för mig har varit svår att rå på. Visar stor potential att bli en riktigt bra vallhund.

Kruth har flyttat till en kompis då jag vill att han ska få vara någonstans där han får mer träning än vad jag kunnat ge honom sista året. Han kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta och just nu försöker jag slippa känna efter. Han har det super i sitt nya hem!

25/5-14 Lk1 Österåkers BK 195p, 1:a pris, 1:a plats, uppfl. lkl 2 Debuten 10 mån gammal
1/6-14 Lk1 Roslagens BK 195,5p, 1:a pris, 1:a plats
15/6-14 Lk1 Haninge BK 184p, 1:a pris, 1:a plats, LP1
5/9-14 Lk2 Roslagens BK 184p, 1:a pris, 1:a plats, uppflyttad till lydnadsklass 3