Blogg2021-08-16T01:33:59+02:00

Blogg

3005, 2023

Uppdatering

By |30 maj, 2023|Categories: Okategoriserade|0 Comments

Sommaren är på intåg och visst är det underbart! Vi har på kennel Engine just avklarat vår största kull hittills på galna 13 stycken valpar efter Tessa och Melvin! Helt underbara är de allihopa och en brokig skara blev det, både storleks- och färgmässigt men också flera olika personligheter har fått rum i denna stora skara! Kul och intressant! Vi önskar alla varmt lycka till i framtiden i sina nya hem spridda över både läns- och landsgränserna!
Hjinx lämnade oss efter en mycket hastigt insjuknande i magcancer förra sommaren (22) och nu när våren gryr och det blir sommarlikt här igen väcker det den fruktansvärda sorgen till liv på nytt. Det är en hund vi aldrig någonsin kommer kunna glömma eller sluta sakna. Hon var inte en hund, hon var ett väsen! Sedan hon lämnade har hundlivet inte varit sig likt för mig. Allting sattes på sin spets och ja livet är helt enkelt inte bra utan min Hjinx. Jag önskar att jag i framtiden kommer kunna hitta en vallhund igen som, inte fyller hennes skor, men som i alla fall går i hennes fotspår! Gården behöver en vallhund, så är det bara!
Jag jobbar heltid numera så det är klurigt att hitta luckor för utställningar men hoppas kunna klämma in ett par i alla fall under våren och sommaren. Hoppas slutföra championaten för Xander! Arwens BPH kanske vi kan få till också!
Många hör av sig och frågar rörande planerade kullar. Jag har inte gjort några specifika planer ännu men flera tikar står som möjliga kandidater under året. Allt hänger på tajming och om jag finner ut någon bra kombination! Jag har på det senaste kunnat använda egna hanar vilket är så himla tryggt och härligt. Jag kikar ständigt på andras hanar och funderingarna är alltid igång!

311, 2022

Aprikosröda mellanpudel hanhunds-valpar finns tillgängliga

By |3 november, 2022|Categories: Kennel Engine, Valpar|0 Comments

Varmt välkomna att höra av er om ni söker en aprikosröd mellanpudel hanvalp! Föräldrarna är ytterst trevliga i temperamentet; glada, framåt, sociala, livliga men med bra avkopplingsförmåga och med god aptit! Båda föräldrarna är hälsotestade, BPH-beskrivna och mamman Engine Pompa och Ståt är även utställd med flertalet championat. Pappan, Engine Zeus har tränat spår, viltspår och nosework med stor begeistring. Valparna är uppväxta i barnfamilj i gårdsmiljö. Vana att åka bil och bli hanterade så som tex bad, fön och klippning. Två av dem är synnerligen lovande för utställning men det är absolut inget krav. Den tredje gossen saknar en framtand och passar därför inte till utställning. Pompa har tidigare avkomma som är grymma på bland annat agilityplan!
Valparna är redo att flyga ur boet omedelbums!

Det finns även valpar efter Engine Velvet och Engine Xander, också hanar aprikosröda mellan som blir leveransklara 23 november 2022 lediga att tinga! Nala har avkomma sedan tidigare som gått toppen i utställningsringen och är supertrevlig i all form av hundsport!

Varmt välkomna! kennelengine@gmail.com

2001, 2022

Aprikosröda mellanpudelvalpar

By |20 januari, 2022|Categories: Okategoriserade|0 Comments

Snart har vi valpar här på kenneln igen! Jag har öppnat upp intresseanmälan nu så varmt välkomna med era anmälningar om ni är seriöst och varaktigt intresserade av en aprikosröd mellanpudelvalp. Valparna är beräknade omkring den 23 januari och blir således leveransklara omkring mitten på-slutet på mars 2022.

112, 2021

Förändringens vindar…..

By |1 december, 2021|Categories: Okategoriserade|0 Comments

Stora saker sker på kenneln just nu! Som många av mina valpköpare redan vet kommer vi att flytta inom kort! Vi har köpt en stor gård i Västra Götaland dit flyttlasset går i början av året! Vi är såååå taggade på detta så att ord inte kan beskriva det! Vår tid i Tenhult är snart till ända! 7 år har det hunnit bli och många valpar har sett dagens ljus här! Men vi och kenneln har verkligen växt ur denna fastighet som förvisso har varit kanon och fungerat fint i vårt arbete med hundarna men det vi saknat är det fria läget och bättre tillgänglighet till skog och mark. Jag kan väl ärligt säga att koppelpromenader inte är min favoritsyssla, och inte hundarnas heller. Även om de är helt grymma på att hålla sig på plats i flocken med snöret om kroppen så är min längtan efter att kunna gå rätt ut i skogen utan dessa leddon nu enorm, och att kunna ta ut alla hundar vilken tid jag vill på dygnet utan att oroa mig för att de ska utbrista ett glädjens skall och därmed störa alla grannar som vi har i varje väderstreck! Eller att kunna ha valpkullarna ute på tomten utan att dessa grannar ska ha åsikter om fiskmåsflocken ska också bli befriande!
Vallhundarna ska återigen äntligen få sina fårskallar att samla ihop och en och annan höna, kissekatt och kanin lär också flytta in på den nya residensen. Valparna kommer med andra ord erbjudas ytterligare element i sin uppväxt framöver på kennel Engine vilket känns superbra! Uppfödningen som sådan har bara 2 kullar kvar innan den nått hela vägen genom alfabetet! Det måste vi se till att fira! Så många fina härliga hundar har förgyllt sina ägares liv! Och vi får ta del av så många fina uppdateringar och tävlingsresultat från er valpköpare! Det är fint och värdefullt!

Å-kullen har nu hittat sina nya hem allihop och några fler kullar blir det inte innan flytten och innan det nya året är här!

Jag har ett par utställningar bokade inom den närmsta tiden och har jag riktig flax så blir Pompa klar med sin karriär i vänstervarv i och med dessa! Xander ska snart debutera och likaså Fedor.
Men genomgående är att jag inte hinner med så mycket tävlande eller tränande av hundarna just nu pga mina studier och flytten. Utan vi hankar oss fram med dessa koppelpromenader och längtar som sagt till framtiden!

1810, 2021

Hemsidan fortfarande under konstuktion

By |18 oktober, 2021|Categories: Okategoriserade|0 Comments

Ber om ursäkt för den röriga hemsidan för tillfället! Vi håller fortfarande på men en ganska omfattande ombyggnad så vissa sidor ser konstiga ut för tillfället. Tyvärr är det mycket som ska hinnas med så hemsidearbetet går långsamt! Men den som väntar på något gott….

1810, 2021

Fodervärd till hane sökes (uppdaterat inlägg)

By |18 oktober, 2021|Categories: Okategoriserade|0 Comments

På grund av ändrade förhållanden måste jag minska ned antalet hundar här hemma på kennel Engine. Tror du att du är en person som har det jag söker till en av mina pälsklingar så mailar du mig och beskriver vad du söker och vad du erbjuder. Det är mellanpudel, aprikosröd, unghund och hane som det gäller. Det är fodervärdsavtal som gäller. Inga krav på utställning men meriterande om du vill hålla pälsen så att jag kan ställa honom.

Fyll i din e-postadress nedan så får du ett meddelande direkt när ett nytt inlägg publicerats.
Loading
Till toppen