Blogg2021-08-16T01:33:59+02:00

Blogg

2001, 2022

Aprikosröda mellanpudelvalpar

By |20 januari, 2022|Categories: Okategoriserade|0 Comments

Snart har vi valpar här på kenneln igen! Jag har öppnat upp intresseanmälan nu så varmt välkomna med era anmälningar om ni är seriöst och varaktigt intresserade av en aprikosröd mellanpudelvalp. Valparna är beräknade omkring den 23 januari och blir således leveransklara omkring mitten på-slutet på mars 2022.

112, 2021

Förändringens vindar…..

By |1 december, 2021|Categories: Okategoriserade|0 Comments

Stora saker sker på kenneln just nu! Som många av mina valpköpare redan vet kommer vi att flytta inom kort! Vi har köpt en stor gård i Västra Götaland dit flyttlasset går i början av året! Vi är såååå taggade på detta så att ord inte kan beskriva det! Vår tid i Tenhult är snart till ända! 7 år har det hunnit bli och många valpar har sett dagens ljus här! Men vi och kenneln har verkligen växt ur denna fastighet som förvisso har varit kanon och fungerat fint i vårt arbete med hundarna men det vi saknat är det fria läget och bättre tillgänglighet till skog och mark. Jag kan väl ärligt säga att koppelpromenader inte är min favoritsyssla, och inte hundarnas heller. Även om de är helt grymma på att hålla sig på plats i flocken med snöret om kroppen så är min längtan efter att kunna gå rätt ut i skogen utan dessa leddon nu enorm, och att kunna ta ut alla hundar vilken tid jag vill på dygnet utan att oroa mig för att de ska utbrista ett glädjens skall och därmed störa alla grannar som vi har i varje väderstreck! Eller att kunna ha valpkullarna ute på tomten utan att dessa grannar ska ha åsikter om fiskmåsflocken ska också bli befriande!
Vallhundarna ska återigen äntligen få sina fårskallar att samla ihop och en och annan höna, kissekatt och kanin lär också flytta in på den nya residensen. Valparna kommer med andra ord erbjudas ytterligare element i sin uppväxt framöver på kennel Engine vilket känns superbra! Uppfödningen som sådan har bara 2 kullar kvar innan den nått hela vägen genom alfabetet! Det måste vi se till att fira! Så många fina härliga hundar har förgyllt sina ägares liv! Och vi får ta del av så många fina uppdateringar och tävlingsresultat från er valpköpare! Det är fint och värdefullt!

Å-kullen har nu hittat sina nya hem allihop och några fler kullar blir det inte innan flytten och innan det nya året är här!

Jag har ett par utställningar bokade inom den närmsta tiden och har jag riktig flax så blir Pompa klar med sin karriär i vänstervarv i och med dessa! Xander ska snart debutera och likaså Fedor.
Men genomgående är att jag inte hinner med så mycket tävlande eller tränande av hundarna just nu pga mina studier och flytten. Utan vi hankar oss fram med dessa koppelpromenader och längtar som sagt till framtiden!

1810, 2021

Hemsidan fortfarande under konstuktion

By |18 oktober, 2021|Categories: Okategoriserade|0 Comments

Ber om ursäkt för den röriga hemsidan för tillfället! Vi håller fortfarande på men en ganska omfattande ombyggnad så vissa sidor ser konstiga ut för tillfället. Tyvärr är det mycket som ska hinnas med så hemsidearbetet går långsamt! Men den som väntar på något gott….

1810, 2021

Fodervärd till hane sökes (uppdaterat inlägg)

By |18 oktober, 2021|Categories: Okategoriserade|0 Comments

På grund av ändrade förhållanden måste jag minska ned antalet hundar här hemma på kennel Engine. Tror du att du är en person som har det jag söker till en av mina pälsklingar så mailar du mig och beskriver vad du söker och vad du erbjuder. Det är mellanpudel, aprikosröd, unghund och hane som det gäller. Det är fodervärdsavtal som gäller. Inga krav på utställning men meriterande om du vill hålla pälsen så att jag kan ställa honom.

1210, 2021

Vi har valpar!

By |12 oktober, 2021|Categories: Valpar|0 Comments

30 september välkomnade vi 4 nya Engine-pudlar till världen! CH Engine Hopscotch fick 2 tikar och 2 hanar, alla vita mellanpudlar med den helt underbara utländska charmören CH Ronaldo Real White Yrtep. Bilder på föräldrarna och valparna finns på instagram, bara skrolla nedåt från startsidan så kommer ni dit!
I dagsläget när valparna snart är 2 veckor finns två hanvalpar tillgängliga att tinga till rätt hem! Varmt välkomna med intresseanmälan! Priset för valparna är 35.000 kronor och som vanligt är de renrasiga, SKK-registrerade, försäkrade, veterinärbesiktade, chipmärkta och vaccinerade vid flytten vid 8 veckor och självklart socialiserade och miljöberikade. Medföljer gör även ett kit med det mesta ni behöver för den första tiden med er nya familjemedlem.

109, 2021

Hemsidan

By |1 september, 2021|Categories: Okategoriserade|0 Comments

Hejsan gott folk!
Just nu håller vi på med en stor uppdatering av hemsidan! Vi har bytt system och håller även på för fullt att se över allt innehåll. Bland annat presentationerna av våra hundar! I framtiden kommer knappvalet ”hundarna” att komma tillbaka här på hemsidan och då kommer det finnas en hel del nya fräscha bilder och info.

Fyll i din e-postadress nedan så får du ett meddelande direkt när ett nytt inlägg publicerats.
Go to Top