Om mig

Mitt namn är Lina Moe och jag är född -85 i Stockholms län. 2014 flyttade vi från Åkersberga till ett hus med stor tomt i Tenhult strax utanför Jönköping, Småland. Där bor jag tillsammans med min sambo Henrik från Mölndal och våra 3 barn Nova född december 2010, Leo född maj 2013 och Mira född oktober 2014. Och självklart ett gäng hundar! Ca 300 meter från vårt hus har jag sedan juni -16 mina får.

Mitt huvudsakliga hundintresse består i tävlingslydnad, agility, utställning och vallning samt uppfödning. Jag har sysslat med många andra grenar också, mycket viltspår, lite bruksspår och som ung även handling. I och med att BC kom in i mitt liv gjorde även får- och vallningsintresset det!

Redan på och efter gymnasiet började jag jobba med hundar. Dels som hundfrisör på olika hundcenter men jag har även jobbat som hunddagisfröken.
Jag har utbildat andra en del inom pälsvård på tex Hundoasen i Nynäshamn och Trimkompaniet i Morgongåva.
Jag är utbildad och diplomerad Hundfrisör och har länge och framgångsrikt drivit den egna firman Salong Simsalabim. I samband med sjukskrivningen av vår dotter lades detta dock på is.
Jag är auktoriserad ringsekreterare men roas inte längre av att tjänstgöra.
Jag är tävlingsledare för tävlingslydnad men lika så där; inga uppdrag p.g.a. tidsbrist.

I slutet av 2005 registrerades mitt kennelnamn Engine. Jag har fött upp 5 kullar mellan- och dvärgpudlar till huvudsakligen aktiva tävlingsförare som gör ett fantastiskt jobb! Flera champions inom agility, lydnad, utställning. Flera tävlar i världseliten i agility och en på SM-nivå i lydnad. Två tävlar bruks på elitnivå i sök och spår.

I år, 2016 tänker jag sätta fart med uppfödningen igen efter den paus jag haft i och med husrenovering och småbarn. Huset är långt i från färdigt och barnen tar enormt mycket av min tid men nu vill jag satsa ordentligt på hundarna! Jag saknar mitt hysteriskt tävlande och hundnördande! Jag har under året som gått haft får tillsammans med två andra tjejer. Juni 2016 blev jag äntligen ägare till 6 gotlandstackor! Vallning är otroligt givande för både mig och hundarna!

SKK’s Uppfödarutbildning
Under 2017 genomgår jag Svenska kennelklubbens Uppfödarutbildning.

Kontakta mig

Lina Moe

Kvarnvägen 6, 56031 Tenhult

linamoe(at)hotmail.com

+46 (0)736562071

Sidan uppdaterades senast 27 juni 2017