Hjinx

Snabbfakta
GK VALLH PR, LP1, LP2, LP3 Windann’s Hjinx
Bordercollietik, trefärgad, långhår
e. GK VALLH PR Seemework Key
u. GK VALLH PR Windann’s Cissi
Född 18 november 2011
REGV1006/2012
Hereditärt fri från CEA
HD-röntgad B 19 mars -13
Ögonlyst 18/10 2016 utan anmärkning
Fantastiskt fina siffror på BPH med skott

2 förstapris i Elitlydnad

hjinx23manader

Mer om Hjinx
Hjinx som i jinx fast med H då hon kommer ur H-kullen! Jinx som i att jinxa, dvs chansa (eller riskera kanske mer rätt) vilket var vad jag gjorde då jag vågade ta steget och byta ras, till en BC som jag suktat efter så länge! Dessutom hämtade jag henne på fredag den 13:e, så ett ganska passande namn tycker jag. Och bättre kunde det inte ha blivit!

Jag har svårt att sätta ord på hur otroligt mycket Hjinx betyder för mig! Hon är en hund som nästan är för bra för att vara sann. Både som familje- och tränings-/tävlingshund! Hon är otroligt social, älskar människor i alla åldrar! Fantastiskt lätt att ha att göra med. Hon är klok som få och anpassar sig självmant till sin omgivning, förstår när hon måste vara försiktig och när det är okej att röja järnet. Hon förstår t.ex. att hon inte kan hugga eller dra emot om någon av barnen ger henne en leksak.

Hon är en liten fjäskis och man behöver aldrig bli arg på henne, gör alltid sitt bästa även om hon ibland tänker och analyserar lite för mycket. Hon är läcker att träna. Hon är som en del av mig, min sanna bundsförvant.

Som vallhund utvecklas hon ännu men har på kort tid och trots inledningsvis för lite träning kommit en bra bit. Men hon är ju min första vallhund och vi började med vallning sent och lite sporadiskt. Hon blir ju på många sätt min försökskanin och läromästare. Hon visar upp stor förighet, will-to-please; ibland nästan för lydig samtidigt som hon ibland spelar lite på sin väna sida och tycker att hon vet lite bäst själv. Hon är mjuk och fin i kroppen och är lätt och öppen att träna. Flankerande mer än fösande. Vill gärna kroppsvalla och har mycket lite eye. Fantastisk på att plocka ut får från stängsel, går hänsynsfullt men resolut in emellan. Hon tappar aldrig huvudet. Fantastisk på att hålla djur till mig. En otroligt behaglig hund för mig som ny i gamet! Domaren vid hennes VP hade bara stora ord för henne! En riktig guldhund!

LYDNAD
LP i lydnadsklass 1
LP i lydadsklass 2
LP i lydnadsklass 3
2 st 1:a pris i Elitklass

AGILITY
Uppflyttad till agilityklass 2
Uppflyttad till hoppklass 2


RALLYLYDNAD
2 godkända resultat i Nybörjarklass
16730527_1443888445644660_9168436890735699629_n
VALLNING

Godkänd vallhund

Vi har en mindre grupp får (Gotlandsfår och Suffolk/Dorper) och hon är i skötseln av dem min förlängda arm och klippa!

MENTALT
BPH genomfört med fantastiskt fina siffror inklusive helt skottfast.