Snabbfakta

Leona-Royal
Mellanpudeltik, röd 36 cm 7,1 kg
Född 24 december 2014
SE11427/2015
e. LP1, SECH, DKCH, FINCH, EECH, C.I.B Engine Cousin Itt
u. Batotes Melissa
Hereditärt fri från PRCD-pra
Patellaundersökt utan anmärkning 29/12-15
Ögonlyst utan anmärkning 29/12-15
Höftledsröntgad grad A 29/12-15
Utställd med Excellent i juniorklass på Åland
Godkänd i Rallylydnad Nybörjarklass
Genomfört BPH med godkänt skott

Mer om Twiggy

Twiggy är en försigkommen tjej som är häpnadsväckande orädd och trygg. Hon är en modig, social och vänligt sinnad hund. En av hennes mest utmärkande egenskap är att hon är en sann nanny-dog bland våra tre små barn. Där de är, där är Twiggy. Börjar någon gråta är Twiggy snart där och kollar läget. Om någon går dit hon/han inte får gå, följer Twiggy efter och håller koll. Om någon ligger i gräset eller i soffan och vilar, ligger Twiggy nära nära. Twiggy är den mest godtrogna hund jag haft! Jag har haft med Twiggy på flyg- och hotellresa till Tallinn, Estland och då var hon som en filbunke att resa med men väldigt glad att få vara med! Lite samma anda genomsyrar träningen av henne; hon är envis och jobbar på med det du ber henne om så länge du har något intressant att erbjuda!
Hon går lös i skog och mark och har hittills inte påvisat något besvärande grad jaktinstinkt. Kan koppla av i bur/bil. Ingen separationsångest. God aptit för mat och godis. Mycket lek- och kamplust även om leksaken gärna får vara ”levande”; kastad leksak är ganska ointressant.
Läraktig och redig att träna; lärde sig tex att lyfta, hålla, springa och avlämna apport från utgångsposition på tre korta pass.
Utseendemässigt är hon korrekt, välkroppad, rastypisk och sund. Ett välburet vackert huvud, även om det kunde varit en gnutta mer parallellt. Hon har fantastiskt uttryck tack vare sina små mörka mandelformade ögon. En rak svans och en underbart tjock och rik päls. Rör sig med bra resning.