Våren är här och den har som vanligt hunnit bjuda på både höst- och sommarväder. Q-valparna har hunnit bo i sina nya hem i 2 veckor och jag får fina rapporter om att de sköter sig och gör en uppfödare stolt.

R-kullen har hunnit bli 4 veckor,  ja i morgon i vart fall. De har börjat leka, morra och småskälla lite. De äter lite av mammas mat men än så länge är mammatutte bäst. Ruth har redan börjat uppfostra dem men är mycket envis om att hon vill vara med valparna hela tiden. Jag kommer nog få tvinga henne till lite egentid annars kommer hon väl bli tokig på kuppen haha Fråga mig, vet precis hur det är att vara 4-barnsmor.

Jag får många mail, telefonsamtal etc. om S-kullen. Nala kommer att komma hem hit när hon har gått 7 veckor i dräktigheten. Först då kommer jag kunna sia om antal i lilla magen och intresseformuläret för de valparna kommer att öppnas då valparna är födda.

 

Riwa är anmäld till BPH den 15 maj och jag väntar med spänning på att förhoppningsvis få se film på det och få se hur hon fördelar sina värden.

 

Corona fortsätter ju som alla vet att härja så det händer ju INGENTING på tävlings/utställningsfronten. Jag håller på att krevera buhuuuu Försöker vara positiv och tänka att jag kan träna spår i alla fall. Men tiden är som vanligt minimal och valparna och bebisEllie tar ju nästan all min tid just nu.

Jag har i alla fall gjort en förfrågan på att få gå BPH med Tessa när hon är tillåten att göra det igen efter valpningen dvs någon gång efter mitten på maj. Hon har fortfarande lite besvärligt kring juvren sen utsugnarna härjade. Fick punktera några stora blodblåsor/sugmärken idag och tvätta rent. Det har torkat ihop oerhört bra och snabbt med tanke på att juvren hängde förbi knäna på henne för bara några veckor sedan. Men lite tvätt av magen nu ett par dagar och hon är som ny. Något halvkilo muskelmassa kvar att bygga upp igen. Men det blir sommarens projekt! Temperamentmässigt är hon fortfarande påverkad av hormoner tycker jag, längtar tillbaka till vi-känslan vi hade när vi tog Lydnadsdiplom strax innan hon parades. Men vi kommer dit igen. Bara jag som är otålig som vanligt.

 

I övrigt leder corona och permitteringar till att vi återigen tagit upp lite renoveringar på huset/tomten. Det är så mycket jobb med hus och stor tomt! Vi har många stora planer och projekt för huset och tomten. Det är roligt att ta tag i och allt blir så fint och bra! Men det tar ju tid och ork såklart! För att inte tala om all kosing som måste sätta livhanken till!

Nästa blogginlägg handlar säkert om Nalaaaaaa….längtar till jag får hem henne så jag kan STIRRA på hennes mage haha