Dvärgpudelvalp söker eget hem

By 22 maj, 2018Kennel Engine, Valpar

Freya (SE12695/2018 Engine Isola) är född 3 januari 2018 och alltså drygt 4 månader. Hon är dotter till Locki och Sam och blir dvärgpudel som vuxen. Hon var sparad för att säljas som utställnings- och avelstik till en uppfödare i Österrike och har därför bott kvar här hemma och fått rabiesvaccin och pass i väntan på att bli gammal nog för export. Nu har det olyckligtvis visat sig att hon har lite öppet bett. Det kan mycket väl rätta till sig med åldern då underkäken ofta växer långsammare än resten av nospartiet. Men eftersom kennelklubben i Österrike har noll tolerans när det gäller bett och tänder vågar vi inte chansa. Därför söker jag nu istället ett hem till henne här hemma. Gärna tävlingshem då hon har ett grymt temperament ämnat för det! Hennes båda föräldrar är båda föriga och fartiga och otroligt bra tävlingshundar samt utställningsmeriterade och hälsotestade utöver rasklubbens rekommendationer.

Freya har redan från start varit oerhört framåt och orädd, kavat och glad med en oerhörd kroppskontroll. Agility vore som klippt och skuret för henne! Hon är van vid andra hundar i olika storlek och väldigt tålig kring barnen. Hon kan vara hemma själv med hundkompis, åka bil utan bekymmer, gå i koppel, kommer på inkallning, kan följa handtecken och är mycket van vid hantering och pälsvård. I knät blir hon som en trasdocka och somnar gärna i knät. I flocken är hon ett rivjärn som leker med alla oavsett storlek.

Den som köper Freya ska kunna erbjuda ett varaktigt aktivt och kärleksfullt hem där hon inte lämnas ensam hemma under arbetstimmarna. Jag kommer inte ha bråttom att placera henne utan det ska kännas helt rätt.

Leave a Reply