I går var jag, lilla älskade Nova och Vincent och Matilda i Jönköping på inofficiell utställning för att träna våra unga hundar.

Saga tyckte det var lite otäckt första gången hon ställdes med de andra hundarna så tätt inpå så dagens träningsutställning satt fint. Hon är också en sådan där hund som kan se ut som två olika skepnader beroende på om hon vill eller inte vill visa sig. Gör hon sin del så är hon sååå läcker men är hon frusen, okoncentrerad, trängd eller på något sätt inte med på noterna (läs inte har någon lust) så drar hon upp rygglinjen, tappar bakvinklarna, ställer ut framtassarna, tappar resningen och uttrycket…ja hon kan verkligen konsten att skina eller försvinna. I rasen hade hon en tik och en hane som konkurrenter och i den bedömningen visade hon sig suveränt. Framåt eftermiddagen frös hon som en räka trots vintertäcke och tjock fleecefilt i mattes knä och därför var hon tyvärr inte lika showig i gruppfinalen. Räckte därför inte ända fram; domaren beklagade sig över detta. Märktes att han hade velat placera henne som etta med minnet av henne från rasringen! Behöver jag säga att jag hoppas på sol och värme i Danmark?

Tessa är väldigt lättmotiverad, med och redig men hon behöver lära sig att springa på framåt utan att leka. Igår skötte hon sig sååå bra och sprang på framåt som ett proffs! Stor vinst! Lite hoppig och klängig innan vi skulle in i ringen men det var nog mest förväntan.

Så stolt över mina tjejer. Tessa BIM och Saga BIR, BIG-2! Även Ruth och Matilda var jätteduktiga i ringen! Vilken utveckling på så kort tid! Bra jobbat! Nu är Ruthan klippt och snygg inför Danmark!

Och appropå stolt; min lilla tjej gjorde sin tävlingsdebut i Barn med hund 7 år gammal. Jag trodde inte det skulle påverka mig så mycket emotionellt som det gjorde att se henne i ringen men usch vad det knöt sig i bröstet! Lilla fina duktiga, flitiga, kloka, älskvärda tjej! Mamma är så stolt över dig!